Reise
Leave a Comment

Dolphin Discovery Tortola

DSC_0183I går hadde vi en fantastisk dag her nede! Vi dro over til Tortola, en av de Britiske Jomfruøyene, på dagstur. Selve båtturen fra St. Thomas til Tortola tar rett under en time. Her hadde vi en liten time med byvandring i Road Town før vi satte kursen mot Dolphin Discovery senteret på Tortola.

Dolphin Discovery har de 10 delfiner i parken sin. Delfinene er 2. generasjons delfiner for parken, og er født og oppvokst i parken. De fleste delfinene i parken lever til de er over 40 år, mot delfiner som lever fritt som blir i snitt 25-30 år.DSC_0122Parken fungerer også som en del av skoleprogrammet her, og tar imot skoleklasser for å lære dem om miljøet i havet, samt mer om marinebiologi. Barna lærer om anatomien til delfinene, samt hvordan de lever sammen.

DSC_0123Noen av barna får også tid sammen med delfinene i vannet. Du kan også besøke parken som turist. Mange som drar på ferie eller cruise til de Amerikanske Jomfruøyene besøker parken.

DSC_0081Vi fikk være med på et utvidet treningsprogram sammen med Elwin og to av parkens delfiner; Hippo (37 år) og Venus (33 år). Her fikk vi prøve oss frem med ulike kommandoer med delfinene.

DSC_0091Vi fikk også svømme sammen med dem. Sophia fikk prøve å ri på magen til Venus.

DSC_0157Hun fikk også holde seg fast i ryggfinnen til både Hippo og Venus for en tur gjennom vannet.

DSC_0020Det var mye interaksjon i vannet sammen med delfinene, samtidig som Erwin underviste oss om delfiner og miljøet deres. Erwin selv har jobbet i delfinparken i 11 år. Han kunne fortelle oss svært mye om delfinen som pattedyr. Han fortalte oss også at de mest sannsynlig stammer fra ulver!

DSC_0215Det ble mange fine bildemuligheter med dansing, klemming og kyssing med delfiner!

DSC_0201Sophia syntes at det var helt fantastisk! Hun var klar til å dra tilbake allerede dagen etter. Inspirert av at vi har adoptert to små kattunger her nede fra Dyrebeskyttelsen og møte med delfinene har hun bestemt seg for at hu skal bli dyrlege.

DSC_0047Delfinene var veldig godt trente og gjorde alle triksene Erwin ba dem om for en fisk 😉 Det var absolutt en utrolig opplevelse å få være i vannet med delfinene.

DSC_0029Vi fikk også møte daglig leder, Emmanuel Gilbert, i parken. Han kunne fortelle oss at de hadde en god del besøkende europeere fra cruisebåten Costa hvert år. De hadde faktisk hatt besøk av flere nordmenn også. Emmanuel har jobbet for Dolphin Discovery i 7 år og er fra Mexico. Både han og Erwin var enige om at en av grunnene til at de ville jobbe her var fascinasjonen for delfiner. Erwin er vokst opp på Dominica og er vokst opp med både delfiner og hvaler i havet. Selv har han trent opp fem delfiner i løpet av sine 11 år hos Dolphin Discovery.

DSC_0267En av de siste tingene vi gjorde sammen med delfinene var “boogie push”. Vi nærmest fløy over vannet med kraften fra Hippo som dyttet oss med snuten sin.

DSC_0173Noe av det aller stiligste og villeste jeg har opplevd var likevel når delfinene svømte opp bak meg og dyttet meg gjennom vannet til jeg sto på vannet! Det var helt sykt! Delfinene holdt balansen perfekt og var 100% synkroniserte. Erwin fortalte meg etterpå at delfinene skaper et bånd mellom seg og danner sosiale grupper som de blir i livet ut. Alt de gjør er synkronisert, både jakt og svømming. De er utrolig intellektuelle dyr, og de sover faktisk kun med halve hjernen om gangen. Dette selvsagt for å beskytte seg mot rovdyr.

Vi fikk også låne en av parkens faste fotografer som tok alle bildene av oss. Selv filmet vi med GoPro, og en liten filmsnutt kommer. Oppsummert var det en utrolig opplevelse, og noe som vi virkelig kan anbefale alle som kommer ned til Karibien på ferie. Dolphin Discovery har parker flere steder i Karibien.

Det finnes flere ulike typer programmer, vi var med på et Royal Swim program. Noe som jeg vil anbefale alle som har en fascinasjon for delfiner. Har du uredde barn fra 4 år og oppover kan du også ta disse med i vannet. Alle har flytevest på seg, og man står for det meste på en plattform i vannet. Ellers vil jeg si at programmet passer for folk i alle aldre. Her vil både smårollingen, tenåringen, mor, far  og besteforeldre kose seg.

DSC_0240Du trenger ikke stort mer enn et håndkle med deg. Det finnes en liten restaurant hvor du får kjøpt lunsj og parken har egne fotografer som følger deg slik at du kan få bilder med deg hjem. For de som ikke vil i vannet er det stoler i skygge slik at man kan se på mens de andre er i vannet.

Skal du til St. Thomas og vil besøke Dolphin Discovery på Tortola? Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med ferje, samt sørger for transport på Tortola til og fra ferjekaien. For priser for de ulike programmene se Dolphin Discoverys hjemmeside her. Her kan du også lese mer om parkene, samt se alle sertifiseringene de har. PS: Husk at delfinene er levende dyr, selv om de er født og oppvokst med trenerne sine er de likevel ville dyr.

Alle bilder er kreditert Dolphin Discoverys egen fotograf. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s