Hverdag, Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Ginger and vanilla cheesecake

DSC_0098Rett før jul kjøpte jeg meg en fantastisk håndkrem fra BodyShop med duft av pepperkaker og vanilje 🙂 Med den som inspirasjon og restene av pepperkakene fra julen lagde jeg denne deilige ostekaken med masse god smak. Den er lagd med mascarpone for et ekstra søtt fyll, bunnen er selvsagt lagd av knuste pepperkaker.

Ostekaken lages uten steking og kan fint lages både en og to dager før.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:

Bunn:
300 g pepperkaker
120 g smør

Fyll:
8 blad gelatin
1 dl kokende vann
300 g kremost
250 g mascarpone
100 g melis
2 ts vaniljeekstrakt
1 liten kartong kremfløte (3 dl)

Revet kokos til dekor

DSC_0096Knus opp pepperkakene først. Miks dem sammen med smøret og kna alt utover i en springform (25 cm). Sett kakebunnen i fryseren.

DSC_0093Miks så sammen kremost, mascarpone, melis og vanilje.

Legg gelatinen i bløt. Rør den ut i det kokende vannet.

DSC_0094Hell forsiktig gelatinen inn i den piskede kremosten.

DSC_0095Pisk opp kremfløten. Fold inn kremfløten med kremosten. Gjør det forsiktig slik at kakefyllet blir luftig.

DSC_0097

 

Ta ut kakebunnen og hell over fyllet. Sett kaken i kjøleskapet 3-4 timer.

DSC_0100

 

Sjekk at kaken har satt seg før du forsiktig fjerner kakeringen. Dryss over revet kokos før servering.

Oppbevar kaken kjølig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s