Dessert, Oppskrifter
Leave a Comment

Verdens beste karamellpudding!

IMG_3520Dette er hvert år den mest besøkte oppskriften her på bloggen i desember. Denne karamellpuddingen er den absolutt beste! Den ble til gjennom en intern konkurranse i familien om hvem som lagde best karamellpudding. Den har nå blitt et fast innslag både til jul og nyttår.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Sett ovnen på 120C og gjør klar et vannbad.

Du trenger:
1 stk brødform
200 g sukker
3,5 dl fløte
3 dl h-melk
1 stk vaniljestang
3 ss sukker
4 store egg.

Først skal du lage «knekk» i brødformen. Dette gjør du ved å smelte sukkeret i brødformen. Du kan smelte sukkeret i en gryte til det er lysbrunt eller sette brødformen i ovnen og la det smelte til det er lysbrunt. Jeg har gass og smelter sukkeret lett over gassblusset.

Når sukkeret er smeltet heller du det rundt i brødformen slik at det dekker 2/3 av sidene også. Det gjør ingenting om det blir noen små klumper i sukkeret, det viktigste er at sukkeret ikke brenner seg!

I en gryte koker du opp fløte, melk og frøene fra vaniljestangen sammen med 3 ss sukker. Dette skal kun koke opp lett, ta det av platen og la det kjøle seg ned til fingervarme straks det begynner og boble. Du kan gjerne la vaniljestangen ligge i mens det koker. Visp eggene sammen i en bolle og hell i melkeblandingen mens du rører raskt. Bland dette godt. Sil det når du heller det i brødformen.

Sett brødformen i vannbadet, vannet skal dekke 1/3 av formen. La karamellpuddingen stå i vannbadet i 1 1/2 – 2 timer. Den er ferdig når den har en lett geleaktig konsistens.

IMG_4906-629x370Jeg lar min karamellpudding stå kjølig natten over og hvelver den ikke før noen timer før servering. Skal du bruke den samme dag så er det viktig at den får hvile minst 4 timer.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s