Godter, Oppskrifter
Comments 5

Julens beste fudge!

DSC_0055Dette er fudgen som New Zeland er kjent for, og som startet hele interessen min for å lage fudge. Min far elsker denne, og kjøper alltid Russian Fudge med seg fra en egen butikk på New Zealand.

fudge

Har du først lagd fudge en gang lager du dobbel porsjon neste gang. Denne oppskriften har jeg brukt lang tid på å utvikle. Jeg brukte tiden etter at vi kom hjem fra forrige tur til New Zealand (i 2013) til å forske og teste ut den beste fudgeoppskriften, og prøvde meg frem gjennom over ti oppskrifter. Dette er min beste oppskrift på Russian Fudge. Den er ikke for smørmyk og er akkurat passe porøs.

Denne gleder garantert i julen.

Dette trenger du:

450 g brunt sukker
300 g hvitt sukker
3 ss glukose
1/2 boks søt kondensert melk
1,2 dl lettmelk
125 g usaltet smør
1/2 ss vaniljepasta (evt. frøene fra en vaniljestang)

sukkertermometer

DSC_0033Ha alt utenom vaniljepasta i en god gryte først.

DSC_0034Kok dette opp på svak varme til sukkeret er helt smeltet. Klips et sukkertermometer på gryten.

DSC_0035Øk varmen og rør konstant. Kok opp fudgen til den når 120 C på termometeret, og det begynner å tykne.

DSC_0036Ha fudgen over i mikserbollen og ha i vaniljepasta. Pisk den opp på høy hastighet til den henger på vispen, og mister glansen.

DSC_0037Ha den så over i en liten firkantet form eller en brødform. Sett den i fryseren i en time, og la den bli fast og fin.

DSC_0044Når fudgen har satt seg kan du skjære den i store terninger.

DSC_0056Fudgen holder seg godt i minst 14 dager om den oppbevares kjølig. Denne blir alltid spist opp uansett hvor mye jeg lager, og når vi er med på festivaler har vi venteliste på å få kjøpt fudge 🙂

Til Julemarked som var i helgen hadde vi hele fire porsjoner av denne, og alt ble utsolgt!

5 Comments

    • IngridMarie says

      Hei!
      Jeg kjøper søt kondensert melk av ulike typer merker. Det viktigste er at den er søt, altså ikke vikingmelk.

      Like

  1. Marianne Austad Johansen says

    Kan man erstatte glukose med lys sirup og i så fall bruker man samme mengde? De ser veldig gode ut!

    Like

Leave a Reply to Marianne Austad Johansen Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s