Kaker, Oppskrifter
Comments 2

Pavlova m/ eple og karamell

 

 

DSC_0010Med hagen full av deilige og modne epler tenkte jeg å prøve en ny variant av pavlovaen. Pavlova er en av mine favorittkaker, og den er veldig enkel å lage.

Dette er en pavlova med skivede epler, hjemmelaget karamellsaus og hakkede mandler. Den er perfekt som tilbehør til en mørk brownie eller en kule vaniljeis.

Selve bunnen kan du steke opp dagen før. Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 150 C Steketid: 60 min + 30 min hviletid

Du trenger:
4 eggehviter
1/2 ts cream of tartar
250 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt

2 dl kremfløte (stivpisket)

Karamellsaus:
1 boks kondensert melk

180 g sukker
3 ss sirup
2 ss smør
1 ts vaniljeekstrakt

2 stk store epler i skiver
evt. litt kanel til dryss

DSC_0001Ha eggehviter sammen med cream of tartar i mikserbollen først.

DSC_0002Pisk dette opp alik at det begynner å skumme.

DSC_0003Ha i en og en spiseskje med sukker. Tilsett også vaniljeekstrakt.

DSC_0004Pisk opp en luftig og fin marengs.

DSC_0005Bre marengsen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Lag enten en rund eller en firkantet pavlova.

Lag karamellsausen mens pavlovaen steker. Ha alle ingrediensene utenom vaniljeekstrakt i en gryte. Kok dette opp på svak varme til sukkeret smelter. Øk varmen og la det småboble til det tykner. Ta gryten bort av platen og rør inn vaniljeekstrakt. La karamellen kjøle seg ned.

Stek pavlovaen til den er gylden og sprø.

DSC_0007Ha over pisket krem, skivede epler, karamellsaus og hakkede mandler.

DSC_0011Server gjerne pavlovaen med en kule vaniljeis og en god kopp kaffe 🙂

 

2 Comments

    • IngridMarie says

      Hei!
      Det er marengsstabilisator. Du får det hos Kakeboksen.no og på apoteket.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s