Kaker, Oppskrifter
Comments 2

Saftig Amerikansk Gulrotkake

DSC_0024En safitg gulrotkake slår alltid an i alle selskap og anledninger. Denne gulrotkaken er laget med både hvitt og brunt sukker sammen med revet kokos og nøtter. Oppskriften gir en stor langpanne form, og kaken er også ypperlig å fryse ned om du deler den opp i stykker. Da kan du enkelt ta opp stykker og dekorere dem etter behov.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 175 C Steketid: ca. 35-40 minutter

Du trenger:
500 g fint revet gulrot

4 egg
200 g brunt sukker
200 g hvitt sukker
2 dl matolje
2 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel
1/2 ts muskatblomme
2 ts natron
300 g mel
1 boks kokoskrem (ca. 4 dl)

150 g revet kokos
80 g hakkede valnøtter
80 g hakkede hasselnøtter

en porsjon kremostfrosting

DSC_0013Pisk sammen egg og sukker først. Pisk dette lett og luftig.

DSC_0014Miks så inn matoljen.

DSC_0015Miks inn kokoskrem sammen med vaniljeekstrakt.

Bland sammen det tørre og miks litt og litt inn.

DSC_0016Ha i nøtter, kokos og gulrot til slutt. Miks dette lett inn.

DSC_0017Ikke overmiks røren. Rør den heller lett for hånd for å mikse alt sammen.

DSC_0018Hell den ferdige røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek til kaken er gylden og fin på toppen. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt.

La kaken kjøle seg ned på en rist. Lag kremostfrosting mens kaken kjøler seg ned.

DSC_0019Bre frostingen utover med en spatula eller ha frostingen i en sprøytepose med tip og dekorer kaken.

DSC_0025

Skjær opp kaken i mindre stykker og server den.

PS: Denne kaken holder seg godt om du oppbevarer stykkene i en lufttett boks e.l. Kaken oppbevares i kjøleskap.

2 Comments

  1. Den så god ut! Lenge siden jeg har bakt gulrotkake. Er kokoskrem det samme som fullfett kokosmelk? Kan man droppe nøttene?

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Det vet jeg faktisk ikke 🙂 Den minner om fløte i konsistens.
      Ja, om du ikke liker nøtter kan du selvsagt det. Du kan også erstatte med hakkede mandler.
      Hilsen Ingrid

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s