Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Myke kanelstenger

DSC_0011En av mine favoritter på kjøkkenet om høsten er hjemmebakst. Ingenting er så godt som hjemmebakte boller eller brød. Disse kanelstengene lager du på under en time og de smaker himmelsk 🙂

TIPS: Jeg lager lange kanelstenger ved å dele deigen i to, men du kan også lage kortere om du deler dem i tre.

Temperatur: 180 C Steketid: ca. 8-10 minutter

Du trenger:
3,5 dl lunkent vann
1 pk. tørrgjær
3 ss sukker
500 g mel
3 ss mykt smør

kanel og sukker til strø
mykt smør

DSC_0001Ha gjær, sukker og lunkent vann i mikserbollen først. La det stå litt slik at gjæren kan begynne å virke.

DSC_0002Elt så inn mel og smør.

DSC_0003Elt til deigen er jevn og fin. Dekk til bollen og sett deigen til heving i 20 minutter i vannbad.

DSC_0005Kjevle ut deigen når den har hevet ferdig. Pensle deigen lett med litt smør og dryss over kanel og sukker.

Del deigen i to på midten. Del den så opp i tynne stykker.

DSC_0006Rull stykkene sik at du får lange stenger. Legg stengene på et stekebrett og stek dem i ca. 8-10 minutter i ovnen. (De skal bli gyldne før du tar dem ut.)

La kanelstengene kjøle seg ned på en rist.

DSC_0009Deilige og ferske kanelstenger!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s