Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Brookies (marmor cookies)

DSC_0011Brookies er to favoritter kombinert i en deilig cookie! En brookie er en chocolate chip cookie kombinert med en brownie cookie. Dette er deilige og sprø cookies med et seigt og mykt senter. Da disse ble servert etter middagen i går ble hele den første runden spist opp 🙂

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 10 minutter

Du trenger:

Browniedeig:
150 g smør
150 g brunt sukker
150 g hvitt sukker
1 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
220 g mel
60 g kakao

Chocolate Chip deig:
150 g smør
100 g brunt sukker
200 g hvitt sukker
1 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
280 g mel
150 g sjokolade dråper

Begge deigene har samme fremgangsmåte.

DSC_0002Start med å mikse sammen smør og sukker.

DSC_0003Miks så inn egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt.

DSC_0004For browniedeig mikser du sammen bakepulver, mel og kakao.

DSC_0005For chocolate chip deig mikser du sammen bakepulver, mel og sjokoladedråper.

DSC_0006Miks til du har en fast deig.

Pakk deigen inn i folie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

DSC_0007Ta en liten spiseskje av hver deig og klem disse sammen til en cookie.

Stek cookiene til den lyse delen er lett gylden. La de kjøle seg ned på stekebrettet. OBS! Cookiene skal være myke når du tar dem ut av ovnen.

DSC_0008Oppbevar cookiene i en krukke e.l, dvs. om de ikke blir spist opp med en gang da 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s