Cupcakes, Oppskrifter
Leave a Comment

Pecan-cupcakes m/ lønnesirup

DSC_0005Med alt regnet som har vært her de siste ukene har jeg begynt å tenke på høsten. Disse cupcakene er laget med hakkede pecannøtter, muscovadosukker og penslet med lønnesirup før de er toppet med en frisk kremostfrosting.

Cupcakene har masse god smak og er perfekte for deg som ikke liker det for søtt.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for 24 cupcakes.

Temperatur: 175 C Steketid: ca. 20 minutter

Du trenger:
170 g smør
220 g muscovadosukker
3 egg
1 ts kanel
280 g mel
2 ts natron
1,5 dl kulturmelk
80 g hakkede pecannøtter

lønnesirup til pensling
en porsjon kremostfrosting til dekor

DSC_0009Miks sammen smør og sukker først.

DSC_0011Miks så inn ett og ett egg.

DSC_0012Bland sammen mel, kanel og natron. Ha dette i vekselvis med kulturmelk.

DSC_0014Hakk opp pecannøttene og ha disse i.

DSC_0015Bruk en cookieskje til å fordele røren i formene med.

Stek cupcakene til de er som svamper. De skal sprette lett opp når du legger en fing på dem.

DSC_0001La cupcakene kjøle seg ned på en rist. Lag kremostfrostingen mens cupcakene kjøler seg ned.

DSC_0016Miks sammen smør, melis og kremost i mikserbollen. Pisk til du har en lett og luftig krem. Ha frostingen i en sprøytepose og legg denne i kjøleskapet slik at den får satt seg.

DSC_0007Pensle cupcakene med lønnesirup før du froster dem.

Dekorer gjerne med pecannøtter og noen dråper lønnesirup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s