Reise
Leave a Comment

Kortreiste opplevelser: Ridetur i fjellet

DSC_0007Mandag satte hele familien kursen inn mot Bjelland i Åkrafjorden. På tirsdag skulle vi møte opp tidlig i den lille bygden Åkra for å være med på en to dagers ridetur i fjellet. Vi skulle ri opp i hele 900 moh og overnatte på en liten hytte midte oppe i fjellheimen.

Med på turen var en amerikansk dame som er fotoredaktør i NY Times.

(Bildet over er tatt et stykke oppe i fjellet. Ned mellom alle dalene, helt ved fjorden ligger Åkra.)

DSC_0007På vei oppover var det ikke så fint vær og vi søkte ly på Åkrastølen. Her lagde jeg lunsj med fokus på kortreiste produkter og råvarer.

På bordet var det bl.a. hjemmelaget brød, potetkaker, pinnebrød med soltørket tomat og basilikum (som jeg stekte på stedet), syltetøy fra Tveit Gård, Chevre fra Haukeli og en deilig salat.

DSC_0004I denne deilige salaten er det min favorittost: Festost fra Haugaland Meieri. All maten som ble servert var vegtarmat. Etter å ha tørket klærne våre og kost oss med deilig Snickerskake og kaffe satte vi kursen opp mot Bjellandstølen. Her skulle vi tilbringe natten.

DSC_0015Bjellandstøl er en veldig stilig liten hytte som glir rett inn i naturen. Vi kom fram sent tirsdag kveld etter å ha brukt mange timer oppover fjellet.

DSC_0008Da var dte godt å komme inn i varmen igjen og få på seg tørre klær. Gode soveposer og en iPad gjorde susen for Sophia 🙂

Til kvelds ble det servert en deilig linsesuppe sammen med mer hjemmelaget brød.

DSC_0010Morgenen etter var alle uthvilte og klærne noenlunde tørre igjen. Tidlig på morgenen var det en del tåke.

Mens vi ventet på at tåken skulle lette lagde jeg amerikanske pannekaker til frokost sammen med egg fra egne høns.

DSC_0014Da tåken letter begynte vi å sale på hestene igjen. (Der hvor fjellene ender på bildet kan du se rett ned i fjorden. Hadde det ikke vært for tåken kunne vi nesten sett til Bergen fra toppen vi var på.)

DSC_0017Sophia koste seg inne i hytta med iPaden mens hun ventet på oss voksne 🙂

DSC_0021Endelig var hestene salet på og vi kunne begynne på turen ned. Selve turen ned ville ta oss ca. 5 timer med en liten pause.

DSC_0020Hestene vi brukte på turen er av typen Nordlandshest, Islandshest og Fjording. De er spreke små hester og klatrer i fjellet som små fjellgeiter.

DSC_0026Sophia ridde ned sammen med meg og synes at det var veldig gøy. Litt skummelt når vi klatrert ned bratte skråninger, men gøy når hesten hoppet over små bekker 🙂

DSC_0028Halvveis nede i fjellet stoppet vi for en liten rast. Fjellene i bakgrunnen på bidlet gir en viss pekepinn på hvor høyt oppe i faktisk er.

DSC_0031På rasten spiste vi hjemmebakt brød med syltetøy og brunost 🙂

Oppskrift på potetkaker og linsesuppe kommer på bloggen etterhvert. Nå skal Sophia og jeg ut på kjøkkenet og forberede besøk av en journalist som kommer på lørdag for å lage reportasje om bakeriet 🙂

DSC_0015

 

PS: Kunne du tenkt deg en slik tur i fjellet? Sammen med Ole Kristoffer og Trygve arrangerer jeg slike turer. Turene kan arrangeres som dagstur til Vikastølen eller f.eks. overnatting ved Sandsvatnet. Turene kan arrangeres som ridetur, kløvtur eller gåtur i fjellet.

I Åkrafjorden kan man også hoppe i strikk fra Trolljuv bru eller dra på traktorsafari på Eikemo. Fjellet byr på fantastiske naturopplevelser sammen med kortreist mat fra lokale produsenter. Turene kan tilpasses allergier, vegetar osv. På kortreist.net kan du lese mer om turene våre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s