Kaker, Oppskrifter
Comment 1

Mini Snickerskake (servert 900 moh)

OBS! OBS! Bilder kommer!

Denne oppskriften har jeg brukt de siste dagene for å servere små Snickerskaker i over 900 moh! Kakene ble servert til fotoredaktøren i New York Times. Bilder fra turen kommer i morgen 🙂

Kos dere med denne oppskriften i mens! PS: Bruk små aluminiumsformer for å lage denne som porsjonskaker.

DSC_0021Søtt og salt kombinert med mørk deilig sjokoladekake! Kaken er porøs og silkemyk. Den er toppet med salt peanøttfrosting og dekket med søt karamell. Dette er en Snickers Mud Pie! Denne angrer du garantert ikke på at du har laget (og det gjør heller ikke venninnene dine…)!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 35 min

Du trenger:

200 g mel
350 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
100 g kakao
2 dl rømme
1,2 dl kaffe
150 g smeltet smør
100 g smeltet sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
2 eggeplommer

Karamell: 50 g brunt sukker, 1,2 dl fløte, 50 g usaltet smør, 2 ss lys sirup og 1 ts vaniljeekstrakt

Peanøttfrosting:
150 g peanøttsmør (grov type)
ca. 400 g melis
100 g smør
2 ss melk

DSC_0001Ha alle de tørre ingrediensene i mikserbollen først. Miks alt lett sammen.

DSC_0003Smelt smøret i en liten gryte.

DSC_0005Rør ut sjokoladen i smøret slik at den også smelter.

DSC_0006Ha eggeplommer, egg, kaffe, rømme, smeltet smør og vaniljeektrakt i det tørre. Miks dette på høy hastighet i to minutter.

DSC_0007Ha røren i en smurt paiform.

Stek kaken til den er fast i kantene. Den skal fortsatt være litt bløt i midten, men ikke rennende.

Lag karamell mens kaken steker. Ha alle ingrediensene i en liten gryte og kok opp på middels varme til karamellen begynner å boble og tykne. La den kjøle seg ned.

DSC_0011Lag så peanøttfrosting. Miks sammen alle ingrediensene i mikserbollen. Pisk på høy hastighet til du har en luftig krem. Bre frostingen utover kaken når den har kjølt seg ned.

DSC_0013Hell så over et tykt lag med karamell.

DSC_0017Du kan gjerne dekorere med litt revet sjokolade eller hakkede peanøtter før du serverer.

DSC_0018Dette er en mørk, søt og salt herlighet av en kake som bare smelter på tungen…. NAM!

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s