Dessert, Oppskrifter
Leave a Comment

DIY: Vaniljeekstrakt

I mange av mine oppskrifter og andre kake oppskrifter finner du vaniljeekstrakt. Vaniljeekstrakt utgjør det “lille ekstra” i gode og søte kake oppskrifter og gir en ekstra god smak til bl.a. vanilje frosting eller Angel Feather Icing. Baker du mye blir det en del vaniljeekstrakt og disse edle dråpene koster også litt. Å lage sin egen vaniljeekstrakt er derfor et supert alternativ og gjort på under 10 min!

Har du først lagd en porsjon kan du ha den i et helt år om du holder den ved like… 🙂

Slik lager du vaniljeekstrakt selv:

Du trenger:
– 2-3 vaniljestenger
– 1 dl Vodka 40% (du kan også eksprimentere med ulike typer rom)

For ekstra god vaniljeekstrakt; 1 ts vaniljepulver (selges på Meny og helsekost butikker)

Jeg lager to typer vaniljeekstrakt, en med rom og en med vodka. Den med rom blir litt søtere på smak, mens den med vodka får en kraftigere smak.

Ta 2 stk vanilje stenger og del dem først i to og så på langs. Ha dem i et tett glass sammen med vodka eller rom. Rist dette lett sammen. For ekstra smak tilsetter jeg 1 ts vaniljepulver (dette er malte vaniljestenger).

Sett glasset mørkt i minst 3 uker før du åpner det og bruker av det. Rist det en gang i uken. Etter 3 uker kan du begynne å bruke av det. Til lenger du lar det stå, til bedre vil smaken bli.

Fyll på med litt vodka eller rom etterhvert som du bruker av ekstrakten. Vaniljestengene vil fortsette å gi aroma i opp til et år. Du kan også fylle på med skrapte stenger om du bruker vaniljefrø i noe annet.

Bakverk med ekte vaniljeekstrakt smaker helt nydelig og du ser de små frøene fra vaniljestangen i bakverket 🙂 Kan også fint brukes til å lage vaniljeis med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s