Cupcakes, Oppskrifter
Leave a Comment

Kanelsnurr Cupcakes

DSC_0011I dag er vi i gang med Skudefestivalen. Som vanlig har vi et variert utvalg av cupcakes, sweets og vår tapastallerken. Hver festival lager jeg en ny cupcake og denne gang har jeg lagd en vri av kanelsnurrer.

DSC_0012Kanelsnurr cupcakes er en vaniljecupcake fylt med brunt sukker, smør og kanel, akkurat som bollene. Jeg har toppet cupcakene med kremostfrosting akkurat som amerikanske cinnamon buns.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for 24 stk. cupcakes.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 20 minutter

Du trenger:

170 g smør
300 g sukker
3 egg
280 g mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts vaniljeekstrakt
2 dl kefir

Til kanelsnurren:

60 g smør (smeltet)
50 g brunt sukker
1 ss sukker
1 ts kanel

Frosting:
Bruk enten vanilje- eller kremostfrosting

DSC_0002Miks smør og sukker hvitt først.

DSC_0003Pisk så inn eggene. Miks godt slik at røren blir lett og luftig.

DSC_0005Bland sammen det tørre. Miks det inn vekselvis med melk og vaniljeekstrakt.

DSC_0006Miks til du har en glatt røre.

Fyll: Smelt smøret og rør inn hvitt sukker, brunt sukker og kanel.

DSC_0007Fyll røre i cupcakeformene. Ha så i en teskje med fyllet.

DSC_0008Rør ut fyllet med en tannpirker slik at det blander seg inn i røren. Stek cupcakene.

La cupcakene stå i brettet i 5 minutter etter at du har tatt dem ut. La de så kjøle seg ned på en rist.

DSC_0009Frost cupcakene og dekorer dem.

Nyt dem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s