Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Comment 1

Tjukkaser (natronkaker)

DSC_0006Tjukkaser er både enkelt og godt. Her i Haugesund kaller vi disse kakene for “tjukkaser”, men de er også kjent som natronkaker. Tjukkaser minner om amerikanske pannekaker, men lages på en annen måte.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
1 liter kulturmelk
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
ca. 700 g mel
250 g sukker
1 ts natron
1 ts hjortetakksalt

steketakke til steking eller panne med belegg

DSC_0001Pisk egg og vaniljeekstrakt inn i kulturmelken først.

DSC_0002Pisk så inn alt det tørre. Pisk røren luftig. La røren stå i 15 minutter før du begynner å steke tjukkaser.

Stek tjukkasene på middels varme. De snus når de hever og er lett gyldne.

DSC_0005Server tjukkaser med syltetøy eller til en kule iskrem 🙂 Du kan også servere dem med smør og sukker.

PS: Tjukkasene kan fryses, men de smaker best når de er nystekte 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s