Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Mandelkyss

DSC_0018I dag har vi bakt masse cupcakes til Prikkedag i Haugseund sentrum i morgen. Bakeriet har også hatt åpent og brudepar har vært her på prøvesmaking. Disse søte mandelkyssene fikk vi tid til inni mellom alt det andre 🙂 Pikekyss er lekkert og delikat på sommerbordet og du kan bruke dem i desserter eller bare spise dem som kos.

Her kommer oppskrift på Mandelkyss.

Temperatur: 120 C Steketid: ca. 60 min + 30 min. tørking

Du trenger:
4 eggehviter
1 ts cream of tartar
60 g melis
100 g sukker
1 ts mandeleekstrakt

pastafarge
tip 127

DSC_0003Ha eggehvitene i mikserbollen sammen med cream of tartar først.

DSC_0004Pisk opp eggehvitene til de skummer. Ha i mandelekstrakt.

Bland sammen melis og sukker. Ha i en og en spiseskje i mikserbollen mens du pisker på høy hastighet.

DSC_0005Ha i litt pastafarge når marengsen begynner å øke i volum. Jeg bruker fargen peach fra Sugarflair. Den får du tak i hos Kakeboksen.no.

DSC_0006Når marengsen “står” i bollen er den ferdig pisket. Den skal også være blank og skinnende.

DSC_0007Fyll marengsen i en sprøytepose med tip nr 127.

DSC_0008Sprøyt ut små “S’er”. Når du sprøyter ut “bretter” du tippen frem og tilbake og får en S-form.

Stek mandelkyssene i ca en time i ovnen. La de tørke i 30 minutter etter at du har stekt dem med ovnsdøren på gløtt.

DSC_0017Server mandelkyssene sammen med en kule vaniljeis eller pakk dem inn i små foliepser og gi dem til noen du er glad i 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s