Kaker, Oppskrifter
Comments 2

Ostekake i langpanne

DSC_0016Ostekake er en favoritt hos mange, og dette er en enkel ostekake, men den har masse god smak! Ostekaken er laget med Oreobunn, ostefyll med pasjonsfrukt og toppet med rørte bringebær. Du får mye “valuta for pengene”, dvs. at du får en stor ostekake som metter mange og den er fin å servere i sommerselskap.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 150 C Steketid: ca. 45-50 minutter

Du trenger:
3 pk. Oreo kjeks (knuses)
200 g smør

600 g kremost (Philadelphia)
250 g sukker
4 egg
1 dl pasjonsfruktsirup
1 ts vaniljeekstrakt

300 g bringebær
200 g melis
1 dl pasjonsfruktsirup

DSC_0007Knus Oreokjeksen først og bland denne sammen med smør. Bre det utover en stor langpanne som er dekket med bakepapir. Sett bunnen i fryseren mens du lager ostefyllet.

DSC_0001Miks kremosten myk først.

DSC_0003Pisk så inn sukkeret. Skrap kantene underveis.

DSC_0002Miks inn ett og ett egg.

DSC_0005Miks inn pasjonsfruktsirup og vaniljeekstrakt til slutt.

DSC_0006Ostefyllet skal være lett og luftig, men ikke overpisket.

DSC_0008Hell ostefyllet over bunnen og stek kaken. Kaken skal være lett gylden når den er ferdig. La den stå i formen til den har satt seg, sett den så i kjøleskapet et par timer.

Lag bringebærsausen mens ostekaken står i kjøleskapet. Denne trenger også tid på å sette seg.

Ha bringebær, pasjonsfruktsirup og melis i en gryte. Kok dette opp til bringebærene kan moses og det begynner å boble. Ta gryten av komfyren og la sausen kjøle seg ned.

DSC_0011Hell sausen over ostekaken og sett kaken i kjøleskapet en-to timer til.

DSC_0015Når kaken har satt seg helt kan du skjære den i små stykker og servere.

TIPS: Ostekaken kan også lages dagen før.

2 Comments

  1. Kristin sæther says

    Ser deilig ut, denne vil jeg prøve! Men hvordan lager du pasjonsfruktsirup ?
    Mvh Kristin

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Jeg lager det av vann, sukker og kjøttet fra pasjonsfrukter.
      Du finner oppskrift på bloggen her 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s