Dekor, Oppskrifter
Leave a Comment

DIY: Prinsessekake

DSC_0019For en stund siden kjøpte jeg en bakeform fra Kakeboksen som gir en kjegleformet kake. Sammen med formen kan man kjøpe løse dukkeoverkropper slik at man kan skape en dukke- eller prinsessekake. Jeg har lenge lovd Sophia at vi skulle bake en prinsessekake og i går startet vi på prosjektet.

Vi lagde først en røre som gir en saftig og mild sjokoladekake. Og i dag smørte jeg opp og trakk kaken. Kaken er inspirert av en kjole som Sophia har. Kjolen er dekket med gullpaljetter og jeg lagde prinsessens kjole lik denne.

For å lage lik kake som jeg har laget trenger du:

kjolebakeform
dukkekropp
rund utstikker (ikke for liten)
sukkerpasta
gullstøv (RD)
gullspray
spiselig lim

DSC_0009Begynn med å bake kaken. Dette kan du også gjøre dagen før. Ikke fyll formen opp for mye og husk at steketiden kan variere. Jeg stekte min kake på 165 C i nesten en time før den var gjennomstekt.

DSC_0003Smør så kaken godt opp med frosting. Du kan også dele den opp i lag og legg fyll mellom lagene om du ønsker det. Sett kaken kaldt en liten halvtime før du trekker den med sukkerpasta eller marsipan.

DSC_0001For å lage paljetter i gull bruker jeg litt kremfarget pastafarge i hvit fondant.

DSC_0004Kjevle fondanten ut så tynn at du kan se gjennom den. Stikk ut hundrevis av “paljetter”. La de ligge å tørke en liten halvtime slik at de ikke kleber seg sammen.

DSC_0005Ha RD gullstøv i en liten skål og rist lett paljettene sammen med gullstøvet.

DSC_0012Pensle litt og litt av kaken med spiselig lim mens du legger på paljetter. Spray over med gullspray til slutt slik at alt blir dekket med gull.

DSC_0013Ha også litt spiselig lim på overkroppen til dukken. Tilpass en kjoleoverdel enten ved å kjevle ut et stykke fondant som du skjærer til eller f.eks. ved å lage ruffles e.l. slik aom jeg har gjort her.

DSC_0009Hårbåndet til dukken har jeg også kledd med gullpaljetter slik at det rosa silkebåndet ikke vises. Er du kreativ kan du selvsagt lage noe annet enn et hårbånd av gullpaljetter. Du kan også klippe bort båndet og f.eks. bruke en Barbie-tiara e.l.

DSC_0017Den ferdige prinsessekaken ser slik ut og glitrer lekkert i gullkjolen sin!

TIPS: Liker ikke barna fondant eller marsipan? Du kan selvsagt også smøre opp denne kaken med frosting eller sjokoladeganache om barna liker det 🙂

Hos kakeboksen.no får alle som bruker kode “passion4vintage” rabatt når de handler.

Cake pan – kr 229,-

Doll pick – kr 39,-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s