Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Brioche m/ bringebær og vaniljekrem

DSC_0003Brioche er god og deilig gjærbakst som passer som kaffemat. Brioche kan lages helt uten fyll, eller du kan lage ruller som jeg har gjort i denne oppskriften og fylle dem med bær, marmelader eller f.eks. vaniljekrem.

Brioche trenger litt hevetid, men eller lager den seg selv. Du kan fint lage denne dagen før den skal serveres.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 180 C Steketid: 40 min

Du trenger:
600 g hvetemel
1/2 pk. tørrgjær
75 g sukker
1 ts salt
6 + 1 egg
0,5 dl lunkent vann
250 g smør
1 ts kardemomme

1,5 dl vaniljekrem
100 g bringebær

DSC_0017Ha alt det tørre i mikserbollen først. Bland dette lett sammen.

DSC_0018Elt inn eggene og det lunkne vannet.

DSC_0019Ha smøret litt i mikroen slik at det blir mykt. Elt inn en og en spiseskje med smør i deigen.

DSC_0020Sett deigen til heving et lunt sted i min. en time.

DSC_0001Når deigen er ferdig hevet kjevler du den til en rektangulær leiv. Smør på vaniljekrem og dryss over bringebær. Rull leiven sammen til en pølse. Skjær den så i biter.

DSC_0002Plasser bitene i en rund kakeform. La nå briochen etterheve i 45 minutter.

DSC_0003Når briochen har hevet lenge nok pensler du den med et vispet egg før du steker den.

DSC_0004La den stå litt i formen før du tar den ut. Etterpå lar du den kjøle seg ned på en rist med et klede over.

DSC_0001Skjær briochen i “kakestykker” og server den med litt syltetøy når den har kjøle seg ned. (ha gjerne over melisglasur før du skjærer den opp.)

TIPS: Denne kan også fryses, enten hel eller i biter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s