Dekor, Oppskrifter
Comment 1

Frosting-guide!

5DaWD_AVgm1f4ED9RiKQreGYvEMXZpbi3rAKXOB9SVUNoe av det jeg ofte får spørsmål om når jeg har kurs eller når vi har åpent bakeri er hvordan jeg lager frosting.

De fleste frostingene som vi bruker har en base av melis, smør og en form for væske. Det kan være melk, juice, kaffe eller f.eks. kremost.

Det fine med frosting er at om du oppbevarer den i kjøleskapet kan den holde seg i inntil en uke. Den kan også fryses i en måned. Når du skal bruke den igjen trenger du bare å piske den opp.

Frosting kan brukes både som dekor på cupcakes og kaker, samt som fyll i kaker.DSC_0017Red Velvet er en favoritt sammen med kremostfrosting. Kremostfrostingen er søt, men likevel syrlig. Du kan variere den med litt sitron eller vanilje, alt etter om du ønsker den syrligere eller søtere.

Basic kremostfrosting:
150 g smør
ca. 500 g melis
200 g kremost naturell

Når du har pisket opp kremostfrostingen er det lurt å la den stå i kjøleskapet et kvarter slik at den får satt seg litt.

DSC_0004

Suksesskrem kan også fint brukes som frosting. Suksesskrem lages på kokt fløte, eggeplommer og melis som piskes sammen med smør og vanilje. Den blir naturlig gul og har en mild og fin smak.

DSC_0017Lakrisfrosting lages med anisolje. Når jeg lager lakrisfrosting blander jeg litt anis sammen med melk og pisker dette sammen med smør og melis.

Lakrisfrosting:
150 g usaltet smør
600 g melis
3-4 ss melk
1 ts vaniljeekstrakt
noen dråper anisolje

DSC_0003Moccafrosting er en favoritt sammen med moccacupcakes eller sjokoladecupcakes. Lag den så sterk/søt som du ønsker avhengig av styrken på kaffen du bruker.

Moccafrosting:
150 g usaltet smør
600 g melis
3-4 ss sterk kaffe
(1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts kakao for variasjon)

DSC_0008Sjokoladefrosting er en super klassiker som både store og små elsker. Når vi er med på festivaler eller har åpent bakeri selger vi like mange sjokoladecupcakes som vi selger av alle de andre sortene til sammen.

Sjokoladefrosting:
150 g usaltet smør
500 g melis
5-6 ss melk
100 g smeltet sjokolade (rørt ut i melken)
2 ss kakao

DSC_0019Kokosfrosting passer godt sammen med friske cupcakes eller f.eks. banankake. Bruker du den på sjokoladecupcakes får du en smak av Bounty-sjokolade.

Kokosfrosting:
120 g usaltet smør
500 g melis
4 ss kokoskrem (ekstra tykk kokosmelk)

DSC_0023Vaniljefrosting er en av de frostingene vi bruker mest! Alle de 1000 cupcakene vi bakte til Tranparens i helgen var dekorert med vaniljefrosting. Vaniljefrostingen er lett å jobbe med og kan farges i alle slags farger. Den beste vaniljefrostingen får du om du bruker ekte vaniljeekstrakt eller vaniljefrø.

Vaniljefrosting:
150 g usaltet smør
600 g melis
4-6 ss melk
2 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra en halv vaniljestang

W7JbF1NZoUsrwWJ_KhSAje9orD7ah4LUnXre0L6OxCs,U-29c0tDkx7K3cgPRNSo2TMbSqog-oETUKWvdL-IBDoForuten om frostingene som jeg har nevnt her bruker jeg også ofte peanøttfrosting, sjokoladeganache, italiensk marengssmørkrem, marengstopper, sitronfrosting, pasjonsfruktfrosting og bringebærfrosting. Noen ganger bruker jeg også marshmallows som frosting.

Når det kommer til frosting er det bare fantasien som setter grenser 🙂 Prøv deg frem med ulike smaker og se hva du liker. Puré av friske bær og frukter er ypperlig om du vil ha “ekte” smak. Vil du ha noe ekstra søtt kan du bruke ulike oljer og essenser fra LorAnn. De får du tak i på Kakeboksen.no

Noe av det viktigste du gjør når du lager frosting er å bruke mykt smør. Da får du en mye luftigere frosting som også er lettere å jobbe med 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s