Middag, Oppskrifter
Leave a Comment

Porsjonspizza på grillen

DSC_0028I dag har vi vært velsignet med nok en herlig dag her i Haugesund. Når solen skinner tar vi gjerne middagen på terrassen. I dag ble det pizza på grillen. Jeg lagde kjapt en pizzadeig og stakk ut små porsjonspizzaer. På grillen hadde jeg lagt en skiferhelle slik at vi fikk den “steinovns-stekte” smaken på pizzaene.

Å grille pizza er både enkelt og kjapt, og det blir raskt en “grill-favoritt” hos både store og små 🙂

Her kommer en kjapp oppskrift med fremgangsmåte.

Du trenger:
1/2 pk. gjær
2 ts salt
450 g mel + litt til utkjevling
3,5 dl vann (lunkent)
2 ss olivenolje

pizzasaus (hakkede tomater + krydder)
chorizo, skinke, e.l.
mozzarella
revet ost
fersk basilikum

evt. andre ting du synes er godt på pizza

steinplate/ skiferhelle e.l. til å ha på grillen

Legg på steinplaten og sett på grillen (evt. ovnen) først. La den nå ca. 250-300C.

DSC_0009Bland alt det tørre i mikserbollen først. Ha så i vann og olje.

DSC_0010Elt (eller rør) alt kjapt sammen til en seig deig. La den stå i vannbad i 15 minutter slik at den får hevet litt.

Lag klar pizzasaus og finn frem fyll mens deigen hever.

DSC_0022Kjevle ut deigen og bruk en skål e.l. til å stikke ut porsjonspizzaer.

DSC_0023Fyll på pizzaene med ønsket fyll.

DSC_0025Legg dem på den varme steinplaten på grillen og grill i ca. 5 minutter. Pizzaene vil få en skikkelig sprø og deilig bunn!

DSC_0026Vi hadde porsjonspizza med ulike typer fyll. Dette er en enkel måte hele familien kan få akkurat den pizzaen de liker best, og så er det så lett å “grille” pizza 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s