Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Comment 1

Pizzabrød m/ spekeskinke

DSC_0004Å bake pizzaboller faller alltid i smak her i huset. Jeg har tidligere også lagd pizzaruller og tenkte at jeg skulle prøve meg på noe nytt. For en stund tilbake leste jeg om “pull apart bread” i Bake. Her var det også en variant med pizzasmak. Inspirert av artikkelen lagde jeg pizzabrød med spekeskinke.

Brødet falt veldig godt i smak og jeg serverte det som bruschetta. For å lage pizzabrød trenger du en enkel grunnoppskrift på lyst brød. Jeg lager lyst brød med litt olivenolje i.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 200 C Steketid: ca. 40 minutter

Du trenger:
950 g mel
1,5 pk. tørrgjær
1 ss salt
3 ss olivenolje
6,5 dl lunkent vann (40C)

en boks hakkede tomater
1/2 løk (finhakket)
litt rosmarin, oregano og basilikum
1 ts hvitløkspulver

spekeskinke i strimler
revet ost

2 stk. brødformer

DSC_0027Ha alt det tørre i mikserbollen først. Bland dette lett sammen.

DSC_0028Elt inn olje og vann. La deigen elte i 5 minutter.

DSC_0029Elt til deigen er glatt og fin. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i vannbad i 40 mnutter.

DSC_0030Kjevle ut en stor rektangulær leiv.

Bland sammen ingrediensene til pizzasausen. Bre så sausen utover leiven. Dryss over spekeskinke og ost.

DSC_0031Skjær deigen i tykke strimler på langs. (Jeg skjærer seks stk.) Legg halvparten av strimlene oppå hverandre og gjør likt med resten. Del de to stykkene i 5-6 mindre stykker igjen. Stable disse.

DSC_0032Legg så strimlene i brødformen. Jeg drysser også over litt fetaost før jeg setter brødet til etterheving. La det heve i 30 minutter.

DSC_0002Stek brødet på 200 C i ca. 40 minutter. Det skal få en god skorpe. La brødet kjøle seg litt ned på en rist før du serverer det.

Lag “dressing” av hakkede tomater, litt rødløk, fersk basilikum og olivenolje. Det smaker herlig!

TIPS: Denne type brød smakte jeg for første gang i Sør Afrika for mange år siden. Der pakker de brødet inn i folie og steker det på grillen. Lag mindre “former” med folie og stek brødet på grillen om du vil prøve noe annet. Du kan også variere brødet med ulike typer fyll.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s