Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Sprinkle Marshmallows

DSC_0003I går gikk vi gjennom en del basic oppskrifter på kjøkkenet. En ting vi lagde var marshmallows. Når du først har prøvd deg på en marshmallowsoppskrift er det lett å lage enda en. Det viktigste du trenger er et sukkertermometer, dette får du tak i på de fleste butikker som selger kjøkkenutstyr.

DSC_0004Dette er lette og luftige vaniljemarshmallows med fargerikt strøssel i. De er gøyale for barna og smaker helt himmelsk!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
3 eggehviter
1 ts cream of tartar

1,2 dl + 1 dl vann
450 g sukker
3 ss glukose
3 ss gelatin

2 ts vaniljeekstrakt

melis + maizenna
strøssel i ulike farger

DSC_0001Løs opp gelatinen i 1 dl kaldt vann. Ha sukker, glukose og vann i en gryte. Sett dette på kok.

DSC_0002Ha eggehviter og cream of tartar i mikserbollen. Pisk det opp til det skummer.

DSC_0003Kok opp sukkersirupen til den når 115 C på sukkertermometeret. Rør inn vaniljeekstrakt.

DSC_0004Hell sirupen forsiktig i eggehvitene mens du pisker.

DSC_0005Pisk det opp på høy hastighet helt til marshmallowsen tykner så mye at den legger seg i kantene på bollen.

DSC_0006Miks lett inn sprinkles.

DSC_0007Dekk en langpanne med bakepapir. Spray over med litt matfett og dryss på med melis/maizenna. Bre marshmallowsen utover. Dryss litt mer sprinkles på før du drysser et lag med melis på toppen.

La nå marshmallowsen stå til den setter seg. Det vil ta opp til 6 timer, evt. kan du også la den stå over natten.

DSC_0004Når marshmallowsen har satt seg skjærer du den i store terninger. Oppbevar marshmallowsen i en boks e.l. Den holder seg fint i opp til 14 dager, men det spørs om den ikke blir spist opp før det 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s