Reise
Leave a Comment

Miniguide for Disneyland Paris

DSC_0034I påsken tok vi turen med barna til Disneyland i Paris. Det var en kombinasjonstur der vi fikk jobbet litt, bl.a. med ulike møter i Paris, vi fikk inspirasjon til nye smaker, samt mer inspirasjon til det nye prosjektet vårt. Denne gang var det ekstra gøy for Sophia i Disneyland. Disney’s prinsesser er en stor del av livet hennes og hun elsker de klassiske eventyrene. Askepott, Tornerose, Snøhvit, Ariel, Rapunzel og alle de andre.

Å ta turen til Disneyland i Paris koster ikke så mye mer enn å ta en tur til Dyreparken i Kristiansand om man legger sammen billetter, mat og hotell. Det som også er supert er at om du flyr til Charles de Gaulle, tar toget fra flyplassen under ti minutter til Marne La Vallee Chessy som er togstasjonen til Disneyland Paris.

DSC_0050Fra Disneyland er det heller ikke langt inn til Paris sentrum dersom du vil bruke en dag på sightseeing i Paris. Metroen tar ca 30 minutter og går ca. hver 10 minutter. Du tar da rød linje som er RER A.

Området rundt Disneyland er veldig fint bygget opp med både Disney Village og en liten forstad som heter Serris. Serris er bare 5 minutter unna med buss eller et stopp med metroen. I Serris finner du bl.a. Val d’ Europe som er et gigantisk shoppingsenter, her finner du også en egen “outletby” med koselige små gater med alle de kjente designermerkene. Her kan du gjøre et kupp på bl.a. Ralph Lauren, Diesel, Michael Kors eller Burberry. Ralph Lauren for barn har H&M priser på både t-shorter, kjoler og jakker.

Vi bodde på Hipark Serris som lå rett utenfor Disneyland. Her gikk det gratis shuttlebuss opp til Disneyland. Rommet på hotellet var stort med eget soverom til oss voksne. Storm og Sophia delte en stor dobbel sovesofa i stuen. Det var også en liten kjøkkenkrok. Vi betalte ca. 1000 kr pr. natt her og det var inkludert frokost. Det var et veldig greit hotell og praktisk med kort gåavstand til Val d’ Europe.

DSC_0058Disneyland Paris er bygget opp med to parker; Walt Disney Studios Park og Disneyland Park. Vi hadde 2-dagers pass til begge parkene slik at vi fikk mest mulig ut av tiden vår her. For å komme inn i Disney Village trenger du ikke å ha pass. I “byen” finner du mange restauranter og selvsagt Disney Store. Alle restaurantene er barnevennlige, og en av de kanskje mest spennende for små barn er Rainforrest Cafe. Her sitter man bokstavlig talt inne i en regnskog og spiser.

DSC_0004Hovedattraksjonen er selvsagt Disneyland Park med de ulike landene, paradene og ikke minst kveldsshowet. Men Walt Disney Studios Park har også en rekke spennende attraksjoner. Min favoritt er Hollywood Tower (skrekk og gru!!!!).

DSC_0012Disneyland er utrolig fint. Det er gjennomført til fingerspissene og du kan sette deg ned hvor som helst. Det du gjerne legger merke til er at alt er rent og ryddig. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Dette gjør Disneyland til en av verdens beste familieparker. Attraksjonene passer for både store og små i alle aldre.

DSC_0023Disneyland har ulike grenser for minimum høyde på de ulike opplevelsene, og Sophia som er 102 cm nå var akkurat høy nok til det aller meste i år. Det er kun et par “thrills” som hun ikke kan ta, men disse er nok også den type thrills som passer bedre for litt eldre barn.

DSC_0098Det er mange ulike attraksjoner i de ulike landene og parkene. Og her kan man bli med pirater på eventyr, klatre i trær, gå gjennom en westernby, ta flere berg og dalbaner eller reise gjennom ulike Disney historier.

DSC_0010I Dinseyland Park er Fantasyland landet hvor du finner mest for de minste barna, og ikke minst for små prinsesser.

DSC_0054Her kan mor og far stå i kø for å sikre prinsessene eget møte med en ekte prinsesse.

DSC_0071Eller du kan booke bord på Askepotts restaurant for å spise en bedre tre-retters mens prinsessene kommer på rekke og rad.

DSC_0082Selv barna får egen tre-retters, nøye tilpasset små barn selvsagt (eller tenåringer).

Både Øystein og jeg nøt deilig fransk mat hos Askepott. Du kan selv velge blandt flere forretter og hovedretter.

DSC_0087Barnas dessert falt i smak hos både store og små. Deilig sorbet med vanlinjeis og marengs.

DSC_0074Suzy og Perla som er Askepotts hjelpere kommer også rundt og skriver autografer.

DSC_0081Noe av det som kanskje imponerer mest er språkkunnskapene til prinsessene. Og de er selvsagt alle smilende og tålmodige.

Å spise på Askepotts restautant koster € 65 for voksne og € 35 for barn. Det lønner seg å være tidlig ute, så book gjerne reservasjon før du reiser.

DSC_0029Disney har et utrolig godt øye for detaljer, og det er også derfor alt er så gjennomført.

DSC_0116Om kvelden lyses Main Street opp og alle samles til det store showet.

DSC_0113Slottet til Tornerose forvandles til en scene for et spektakulært show med vann og lys. Selve showet inneholder en rekke kjente scener og sanger Disneys filmer.

Selve showet er en perfekt avslutning på en fantastisk dag. Sett av to dager til Disneyland slik at du får med deg begge parkene. Vær tidlig ute om morgenen og kjøp billettene på forhånd, da slipper du unna mye kø. I kveldstimene før showet er det også en god del mindre kø på de største attraksjonene. Ellers er FastPass en genial oppfinnelse, da slipper du også unna mye kø 😉

Les mer om Disneyland Paris her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s