Hverdag, Reise
Leave a Comment

Les Puces de Saint-Ouen

DSC_0126Les Puces de Saint-Ouen er Paris’ mest kjente loppemarked, og et av verdens største antikvitetsmarkeder. Det er over 150.000 besøkende hver helg. Vi dro dit på en mandag når det var litt mindre folksomt.

Vi var tidlig ute og kom frem før flere av bodene åpnet. Mange åpner ikke før kl. 11.00 på mandager, og noen ikke før etter lunsj. Men det er likevel verdt å være tidlig ute.

DSC_0123De ulike markedene har egne kvartal og staller som går under navn som Dauphine, Biron osv.

DSC_0131Le Puces er en samling av ulike markeder. Du finner kvartal på kvartal med boder stappet med alt fra gamle leketøy til klær, møbler, krystall, antikviteter, kunst og mer.

DSC_0119Midt inne på det ene markedet kan du finne denne saken.

DSC_0113Den er veldig futuristisk innredet.

Her kommer litt flere bilder.

DSC_0112

DSC_0116

DSC_0115

DSC_0117

DSC_0111

DSC_0120

DSC_0110

 

DSC_0134

DSC_0135

DSC_0133

DSC_0129Det bugner også av eksklusiv vintage haute coture! Du kan f.eks. få deg en stor Louis Vuitton vekse til omlag 3000 kroner. Har du mer å rutte med kan du kjøpe deg en ekte vintage Chanel, men ver beredet på at de koster mer. De billigste jeg så begynte på 600 euro.

Er du på jakt etter det helt unike får du også tak i Dior haute coture kjoler, Chanel drakter, og andre vintage plagg fra de store franske motehusene.

DSC_0122Markedene ligger i et fattig område og du går under motorveien når du går mot markedene. Utenfor finner du alle slags boder som selger alt fra billige kopier til “ekte” vare.

For å komme deg til Les Puces de Saint-Ouen kan du ta metroen Porte de Cligancourt. Her fra er det bare noen hundre meter så er du på markedene. Du ser også lett hvor alle de andre turistene går. Markedene er som regel åpne fra formiddagen på både lørdag og søndag, samt mandag.

PS: Pass godt på lommeboken når du er på markedene! Særlig på vei bort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s