Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Snowballs

DSC_0011“Snowballs” er deilige og klissete runde donuts rullet i en blanding av melis, kanel og sukker. Bollene er utrolig saftige, og du klarer garantert ikke å ta bare en. Sophia og jeg bakte disse før i dag og hadde dem med oss i selskap i ettermiddag. ALLE forsynte seg flere ganger 🙂

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
1 pk tørrgjær
80 g sukker
3 dl lunken melk
75 g mykt smør
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
1 egg
ca. 600 g mel + mer til kjevling

olje til fritering
runde utstikkere

noen ss kanel
noen ss sukker
200 g melis

DSC_0001Bland sammen gjær og sukker først.

DSC_0002Ha i den varme melken og la dette stå i noen minutter slik at gjæren får jobbe litt.

DSC_0004Elt inn deler av melet sammen med det myke smøret og egget. Elt så inn resten av melet sammen med kardemomme, salt og vanilje.

Elt deigen i ti minutter (til den er glatt). Sett den i vannbad og la den stå til den hever godt. (Min. 40 minutter.)

DSC_0009Kjevle ut deigen ca. 1 cm tykk. Stikk ut “boller” med en rund utstikker.

La “bollene” etterheve i ca . 15 minutter.

DSC_0008Lag klar blandingen med kanel, sukker og melis.

DSC_0010La oljen varme seg opp til 170 C. Friter bollene litt under et halvt minutt på hver side. Le de renne av seg på en rist dekket med kjøkkenpapir.

DSC_0014Rull bollene i melisblandingen. Disse er nå klare til servering.

Selv om disse smaker aller best samme dag som du baker dem kan du også fryse dem, både med og uten melis på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s