Dekor, Oppskrifter
Comments 3

Italiensk Marengssmørkrem

DSC_0012På kaken i går brukte jeg italiensk marengssmørkrem. Smørkremene med marengs er veldig stabile og gode til å smøre opp kaker med. De har også god holdbarhet og kan fryses. De er mindre søte en frostingene med melis, og har en mer silkeaktig konsistens.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for italiensk marengssmørkrem med vaniljesmak. Du kan selv tilsette annen smak om du ønsker.

Du trenger:
6 eggehviter
1 ts cream of tartar
140 g + 60 g sukker
1 dl vann
400 g usaltet smør
3 ts vaniljeekstrakt eller annen smak

evt. farge

DSC_0003Begynn med å separere ut eggehvitene. Ha hvitene i mikserbollen.

DSC_0002Ha vann og 140 g sukker i en liten gryte. Kok dette opp til det når 120 C.

DSC_0005Samtidig pisker du opp marengs av eggehviter, cream of tartar og 60 g sukker. Ha i litt og litt sukker om gangen.

DSC_0007Når marengsen er pisket opp og sirupen har nådd 120 C heller du denne i en tynn stråle i marengsen. Pisk til marengsen ikke kjennes varm ut lenger.

DSC_0009Mens marengsen fortsatt pisker har du i en og en spiseskje med smør. Det vil skille seg først og se “sprengt” ut.

DSC_0010Men jo mer du pisker, jo mer vil det binde seg igjen.

DSC_0011Tilsett smak og farge helt til slutt. Ha smørkremen i en sprøytepose eller en lufttett boks om du ikke skal bruke den. Denne kan settes i kjøleskapet en uke eller i fryseren en måned. Husk bare å pisk den opp igjen før du bruker den på ny.

3 Comments

 1. Linda Moe says

  Hei. Denne bruker jeg mye, er mye bedre enn vanlig smørkrem da den ikke blir så søt. Men jeg opplever at den skiller seg lettere når jeg tilsetter smak, gjerne sitron, kanskje dumt å bruke? selvom jeg pisker den lenge. Eneste som hjelper da er masse melis, og da blir den så søt igjen…… kanskej du har noen tips? 🙂

  Like

  • IngridMarie says

   Hei Linda!

   Det er jeg helt enig i! Hvor mye smør bruker du i når du lager? Jeg vet det varierer fra 400 – 600 gram, og jeg pleier å smake meg litt frem underveis. Du kan også lage sveitsisk smørkrem som i prinsippet er det samme, men lages litt annerledes. Jeg har ikke opplevd at den skiller seg, og bruker gjerne bringebær osv i den. Men om den skiller seg så sett den i kjøleskapet i 10-15 minutter. Som regel er det smøret som har blitt for varmt.
   Mvh,
   Ingrid Marie

   Like

   • Linda says

    ja, kanskje smøret blir for varmt, kan være det…. Lager stort sett av to eggehvitter, og bruker da ca 150-200 gr smør, smaker alltid til på smaken 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s