Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Karamell Brownies

DSC_0014Denne browniesen er bare helt utsøkt! Den er seig, saftig og mørk akkurat slik brownies skal være, for å toppe dette er den fylt med deilig karamell! På toppen har den en søt sjokoladefrosting slik at det mørke og mektige smelter sammen med det lyse og søte.

Liker du sjokolade og karamell så kommer du til å få vann i munnen av denne 🙂

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 25 minutter

Du trenger:
150 g smør
220 g sukker
1 stort egg
120 g mel
60 g kakao
1 dl espresso

karamell til fyll
(bruk en 1/2 oppskrift på karamellglasur eller kok en boks med søt kondensert melk)
sjokoladeglasur eller frosting til “lokk”

DSC_0002Begynn med å smelte smøret. Rør dette sammen med sukkeret.

DSC_0003Visp så egget lett inn.

DSC_0004Rør inn kakao og mel sammen med espresso.

DSC_0005Rør til røren er glatt.

DSC_0006Ha 2/3 deler av røren i formen (liten brownieform). Legg på tykke linjer med karamell.

DSC_0007Dekk med resten av røren. Stek i ca 25 minutter. La kaken kjøle seg ned i formen etter steking.

DSC_0012Når kaken ikke lenger er varm smører du et tynt lag med sjokoladefrosting på. Du kan også bruke sjokoladeganche om du ønsker. Jeg bruker Nugattifrosting.

DSC_0015Skjær browniesen opp i små terninger og server 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s