Hverdag, Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Pink Velvet Cake m/ Swiss Meringue Buttercream

DSC_0010Jeg liker veldig godt å lage ting med masse farger! Det å kle hele kaker med strøssel gir kakene et sterkt og fargerikt uttrykk. Å bygge kaker i høyden gjør også at kakene viser mer igjen.

Dette er en rosa variant av red velvet og med sveitsisk marengssmørkrem istedenfor kremostfrosting. Denne type smørkem tåler godt å stå ute på bordet og er en av de mest brukte i kakebakebransjen i bl.a. USA. Den holder godt fasongen og synker ikke så lett sammen.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte på en kake som imponerer både med høyde og med farger.

Temperatur: 170 C Steketid: 50-60 minutter Form: 2 x 15 cm

Du trenger:

150 g smør
280 g sukker
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 ts rosa pastafarge
280 g mel
2 ts kakao
1,8 dl kulturmelk
2 ts vineddik
1,5 ts natron

Swiss Meringue Buttercream
5 eggehviter
250 sukker
250 g usaltet smør
2 ts vaniljeekstrakt

flere farger non-pareils til dekor

DSC_0001Begynn med å piske sukker og smør hvitt.

DSC_0002Miks så inn ett og ett egg.

DSC_0003

Pisk dette lett og luftig.

DSC_0004Bland inn vaniljeekstrakt og rosa pastafarge.

DSC_0006Ha så i melet vekselvis med melken. Når dette er mikset godt inn og røren er glatt tilsetter du natron og vineddik. Miks det inn på lav hastighet mens det bruser.

DSC_0007Fyll røren i to godt smurte former. Stek kakebunnene til de er ferdig stekte. La de kjøle seg ned på en rist.

Mens kakebunnene steker begynner du på den sveitsiske smørkremen.

DSC_0013Ha sukker og eggehviter i mikserbollen.

DSC_0014Sett denne i vannbad mens du pisker lett med en visp.

DSC_0015Når alt sukkeret har løst seg opp og eggehvitene kjennes varme ut flytter du mikserbollen over til mikseren.

DSC_0019Ha i vaniljeekstrakt og pisk opp en seig, men luftig marengs.

DSC_0017Del smøret opp i små terninger. Det er viktig at smøret er mykt. Ha en og en terning i marengsen mens du pisker på lav hastighet.

DSC_0020Miks til kremen binder seg. Den vil være silkeglatt og skinnende. Ha kremen i en sprøytepose og legg den kjølig.

DSC_0021Når kaken er ferdig stekt og bunnene har kjølt seg ned deler du dem i to, evt. tre.

DSC_0022

Legg et godt lag med krem mellom hver bunn.

DSC_0025Smør så opp hele kaken med frosting slik at den er dekket. Sett den i kjøleskapet i 10 minutter slik at kremen får satt seg litt.

DSC_0026Bland sammen de fargene med non-pareils du ønsker å bruke. PS: Kakeboksen har nå tilbud på non-pareils, og du får dem til under 13 kroner boksen!

DSC_0006“Rull” non-pareils på hele kaken med hendene dine. OBS! Dette drysser masse og den anbefales å gjøre det over vasken eller en stor bolle. Dekk hele kaken med non-pareils.

DSC_0007Pynt gjerne kaken med en blomst eller noe annet gøy!

Denne kaken både høy og fargerik, og den viser garantert igjen på kakebordet 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s