Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Bringebær- og krokanrull

DSC_0017

I dag har lagd en deilig rullekake med en liten vri! Jeg har bakt en rullekake med vaniljesmak, delt denne opp i biter og fylt dem med kremostfrosting, krokan og bringebær. Og så har jeg satt den på høykant. Dette gir en høy og fin rull, og er en perfekt kake om du ikke skal ha så mange gjester.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 12-15 minutter

Du trenger:
200 g sukker
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
1,2 dl matolje
0,5 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt
6 eggehviter

rosa pastafarge

en porsjon kremostfrosting
(120 g smør, 200 g kremost, 600 g melis)

ca. 100 g bringebær
80 g krokan

DSC_0008Miks alt det tørre sammen i bollen først. Ha så i olje og fløte.

DSC_0009Rør vaniljeekstrakten ut i eggehvitene. Pisk litt og litt av eggehvitene inn mens du mikser på høy hastighet.

DSC_0011Bland inn rosa pastafarge og bre røren utover en stor langpanne.

DSC_0012Stek kaken i ca. 12-15 minutter. Den skal være lett gylden når du tar den ut. La den kjøle seg ned i formen. Skjær kaken i fire like brede deler.

DSC_0013Smør på et lag med kremostfrosting og dryss over krokan og bringebær. (Spar litt krokan til dekor.)

DSC_0014Rull lett sammen den innerste delen først (slik som med vanilg rullekake). Legg del nummer to rundt denne. Fortsett med del nummer tre og fire til du har laget et “tårn”.

DSC_0015Smør kremostfrosting på og rundt hele kaken.

DSC_0019Dekk den med krokan. Pynt med noen bringebær på toppen.

DSC_0017Oppbevar denne kaken kjølig.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s