Godter, Hverdag, Oppskrifter
Leave a Comment

Sjokolademarengs

DSC_0007I dag finner du oppskrift på deilige og store marengspuffer med smak av sjokolade og pistasj!

Både i Italia og Frankrike kan du får kjøpt marengser i alle slags ulike smaker og varianter. Disse marengsene er en god del større en et pikekyss og nytes som en liten kake. Du kan lage dem opp flere dager i forkant, og du trenger bare å oppbevare dem tørt.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 120 C Steketid: 1 t 30 min

Du trenger:
3 eggehviter
1 klype cream of tartar (evt. salt)
120 g fint sukker
2 ss melis
1 ss kakao

3 ss hakkede pistasjnøtter

DSC_0001Pisk opp eggehviter med cream of tartar til de skummer.

Ha så i en og en spiseskje med sukker.

DSC_0003Bland sammen kakao og melis og sikt dette forsiktig inn mens du pisker opp marengsen.

DSC_0004Pisk opp marengsen til den er blank og “står” i bollen.

DSC_0002Hakk opp pistasjnøttene.

DSC_0005Bruk to spiseskjeer og lag “puffer” med marengs på et stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over hakkede nøtter.

La marengsen tørke i ovnen i min. 1 timer og 30 minutter. La de kjøle seg ned på stekebrettet.

DSC_0006Server gjerne marengspuffene sammen med en kopp varm kakao 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s