Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Chocolatine

DSC_0009Chocolatine eller pain au chocolat, som den kanskje er bedre kjent som er en av mine favoritter når jeg har “hotellfrokost”. De herlige små butterdeigstykkene med sjokolade inni er bare helt fantastiske.

DSC_0010De er aller best når de er sprøe utenpå og myke inni.

Pain au chocolat er selvsagt fransk og betyr kort oversatt “sjokoladebrød”.

Temperatur: 225 C Steketid: ca. 10 minutter

Du trenger:
1,2 dl vann
1,6 dl melk
1/2 pk. tørrgjær
70 g sukker
1 ts salt
470 g mel

300 g smør eller margarin (kjøleskapskald)

220 g mørk sjokolade

1 egg til pensling

DSC_0001Begynn med å løse opp gjæren i fingervarm melk og vann.

DSC_0002Bland sammen alt det tørre. Ha dette i væsken.

Begynn å elte sammen en deig. La deigen elte i 10 minutter i maskinen, eller kna den godt for hånd i 10 minutter.

Sett deigen til heving til den når dobbel størrelse.

DSC_0002Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til en stor firkant.

Skjær smøret i skiver og legg dem på midten. Brett firkanten sammen som en konvolutt. Klapp lett på kantene.

DSC_0003Brett så konvolutten ned til 1/3 av størrelsen mot midten. Klapp lett på den. Brett den så sammen i tre enda en gang. Klapp den lett sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Kjevle ut deigen til et nytt rektangel. Kjevle kun loddrett og vannrett.

Brett den sammen til 1/3 av størrelsen. Brett mot midten når du bretter. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter til.

DSC_0004Kjevle ut deigen til et stort rektangel igjen. Del det på midten, og lag så lange ruter.

Del sjokoladen opp i lange biter.

Legg en sjokoladebit litt innenfor kanten. Rull den inn og legg en ny sjokoladebit ved siden av denne. Rull deigen sammen til en rull.

DSC_0006Legg rullene på et stekebrett dekket med bakepapir. La de etterheve i ca. en time. Pensle de med et pisket egg før du steker dem.

Stek til de er gyldne, ca. 10 minutter.

DSC_0007La chocolatinene kjøle seg ned på en rist etter steking. De er best om de serveres samme dag.

Du kan også fryse dem ned. Sprø dem litt i ovnen før du serverer dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s