Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Mørk Sjokoladekake m/ marengstopp

DSC_0013Til bursdagen min ønsket jeg meg en ny liten gassbrenner til bruk på marengs o.l. Da jeg fikk ny brenner av Øystein i går måtte jeg bare teste denne ut 🙂 Resultatet ble en mørk og fyldig sjokoladekake med en søt vaniljemarengs både som fyll og som topp.

Denne oppskriften kan du også lage med en håndmikser.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 175 C Steketid: 25-30 minutter

Du trenger:
80 g kakao
2,5 dl kaffe
1,5 dl olje
3 egg
180 g mel
300 g sukker
1,5 ts bakepulver

Marengstopp:
340 g sukker
0,6 dl vann
1/2 ts cream of tartar
3 eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt

DSC_0001Begynn med å blande ut kakao og kaffe.

Pisk inn egg og olje.

DSC_0003Bland sammen sukker, mel og bakepulver. Pisk dette inn.

DSC_0004Pisk lett til røren er glatt.

DSC_0005Ha røren i to smurte former. (22 cm) Stek i ca. 25-30 minutter.

La kakebunnene kjøle seg ned på en rist. Lag frosting mens kaken kjøler seg ned.

DSC_0006Kok opp sukker, vann og cream of tartar. La dette koke til det når 110 C.

Ha eggehviter og vaniljeekstrakt i mikserbollen. Pisk dette opp til det skummer.

DSC_0007Hell over sirupen og pisk opp til du får en blank og luftig marengs. Kjenn på mikserbollen at marengsen ikke kjennes varm mer. Det tar ca. 7-10 minutter å piske opp.

DSC_0008Legg den ene bunnen på fatet først. Leg så på et godt lag med marengs.

DSC_0009Legg på neste bunn og dekk den til med enda mer marengs. Bruk en liten gassbrenner (creme brulee brenner) over marengstoppen slik at den blir litt gylden.

DSC_0012Dekorer gjerne med blåbær eller noe annet søtt før du serverer.

Denne kaken smaker best de to første dagene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s