Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Comment 1

Hvitløksruller m/ rosmarin

DSC_0011Hjemmebakt brød er utrolig deilig! I går bakte jeg noen nydelige hvitløksruller med rosmarin som jeg serverte sammen med hjemmelaget kyllingsuppe. Suppen var laget med søtpotet, linser, litt løk og chilli. Disse rullene er også deilige sammen med pastaretter.

Her kommer oppskrift på 12 ruller.

Temperatur: 200 C Steketid: ca. 15 minutter

Du trenger:
600 g mel (+ litt til utkjevling)
1 ss salt
2 ts provencekrydder
1 ts tørrgjær
4 dl vann
3 ss olje

50 g smør
2 fedd hvitløk
1 stor kvast fersk rosmarin

DSC_0001Bland sammen det tørre i mikserbollen.

DSC_0004Elt inn olje og lunkent vann.

DSC_0005Elt til deigen er glatt og sett den til heving. La den heve til dobbel størrelse.

DSC_0006Finhakk feddene med hvitløk og rosmarinen. Bland dette inn sammen med smøret.

DSC_0007Kjevle ut deigen når den har hevet nok. Bre over en tykk stripe med hvitløkssmøret.

DSC_0008Rull sammen deigen og skjær den i biter.

DSC_0009Pensle også litt smør på toppen av rullene. La dem etterheve i 15 minutter.

DSC_0010Stek dem til de er lett gyldne. Server dem gjerne varme til maten.

PS: Du kan fryse ned de du ikke spiser.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s