Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Panna Cotta m/ granateplesirup

DSC_0017I dag har jeg lagd en deilig panna cotta med en vri. Jeg har erstattet deler av fløten med tykk og deilig kokoskrem. Det gir et deilig tropisk hint til panna cottaen. På toppen har jeg et lag med granateplesirup.

Dette er en deilig vri på en klassisk dessert!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for dessert til 8-10 personer.

Du trenger:
3,5 dl kremfløte
4 dl kokoskrem
240 g sukker
1 vaniljestang
5 ts gelatinpulver oppløst i 3 ss vann

2 granatepler
250 g sukker
2 dl vann

høye dessertskåler eller stor glassbolle

DSC_0004

Begynn med å ha fløte, kokoskrem og sukker i en gryte. Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene.

 

Kok dette opp på svak varme.

 

Når det så vidt begynner å boble tar du gryten bort og rører inn gelatinen.

 

DSC_0006Sil oppkoket over i en bolle. La det kjøle seg ned. Sett det gjerne i et isbad.

DSC_0008Ha frøene fra granateplene i en gryte.

DSC_0009Ha i sukker og vann. Kok dette opp op middels varme. La det småkoke 15-20 minutter til det er redusert. La sirupen kjøle seg ned.

DSC_0018Når panna cottaen har satt seg og den er klar heller du over sirupen.

Du kan også variere og bruke pasjonsfruktsirup om du vil ha den enda syrligere.

Tips: Panna cotta kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s