Cupcakes, Oppskrifter
Comments 4

Vanilla Chocolate Cupcakes

 

DSC_0012Til barneselskapet i morgen har jeg prøvd ut en ny cupcakeoppskrift. Deilige sjokoladecupcakes laget med vaniljekrem og ekstra vaniljeekstrakt. De er toppet med en myk sjokoladefrosting som nesten minner om sjokolademousse i konsistensen.

Jeg har lagd søte små tiarer og glitrende stjerner som dekor. Tiaraene har jeg lagd med samme utstikkersett som jeg lagde store tiarer til kaken til Sophia med.

Her komme: 170 C Steketid: ca. 20 minutter

Du trenger:
200 g smør
300 g sukker
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
250 g mel
50 g kakao
2 ts natron
2,5 dl vaniljekrem

en porsjon sjokoladefrosting

DSC_0029Begynn med å piske sammen smør og sukker først. Pisk det hvitt.

DSC_0030Pisk så inn ett og ett egg til dette er mykt og luftig. Pisk inn vaniljeekstrakten.

DSC_0031Bland sammen det tørre og ha dette i sammen med vaniljekrem i to omganger.

DSC_0032Miks til røren er helt glatt.

DSC_0033Bruk en stor spiseskje eller en iskremskje til å fylle cupcakeformene. Stek til cupcakene er svampaktige.

DSC_0007Lag frostingen mens cupcakene kjøler sge ned. Oppskrift på frostingen finner du her.

 

DSC_0008Jeg bruker en 1C tip til å sprøyte ut frosting. Så drysser jeg over med søte rosa non-pareils.

DSC_0013Til slutt topper jeg cupcakene med små tiarer og glitrende stjerner.

Perfekte sjokoladecupcakes til prinsessebursdag 🙂

4 Comments

  1. Gunn-Bodil says

    Hei!
    Hvor har du kjøpt tiaraene du har toppet cupcakesene med? Dersom du har laget dem selv, har du lyst til å lage et DIY innlegg? 🙂

    Like

    • IngridMarie says

      Hei Gunn-Bodil!

      De har jeg laget selv med utstikker fra Kakeboksen.no
      Om du ser på innlegget om Sophias kake med tiara på finner du fremgangsmåte 🙂

      Like

  2. Gøril Johannessen says

    Hei Ingrid Marie! Jeg har laget denne frostingen noen ganger og får ofte små hvite klumper i det ferdige produktet. Hva gjør jeg galt? Klumpene gjør for så vidt ingenting for smak og konsistens, men de tetter igjen sprøytetipene og det blir bare gris

    Like

    • IngridMarie says

      Heu Gøril!
      Høres ut som om melblandingen ikke er helt utpisket.
      Hilsen Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s