Hverdag, Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Pistasjkake m/ eggekrem

DSC_0027I morgen er det selskap her i huset og jeg har også laget en kake til de voskne. Dette er en saftig kake med pistasjnøtter, dekket med en deilig eggekrem med vaniljeekstrakt.

Kaken er dekket i hakkede pistasjnøtter. Jeg bruker usaltede pistasjnøtter både i kaken og som dekor. Disse får du kjøpt billig i innvandrerbutikker.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 50 minutter Form: 20 cm

Du trenger:
2 egg
1,5 dl vaniljekesam
2 ts mandelekstrakt
80 g finhakkede pistasjnøtter
200 g sukker
220 g mel
2 ts natron
170 g smør (smeltes)

Eggekrem:
3 eggeplommer
90 g sukker
5 ss sirup
1 ts sitronsaft
200 g usaltet smør
6 ss melis
1 ts vaniljeekstrakt

90 g pistasjnøtter (hakkede)

DSC_0001Pisk sammen egg, vaniljekesam og mandelekstrakt i mikserbollen.

DSC_0002Hakk opp pistasjnøttene.

DSC_0004Bland sammen alt det tørre og miks det inn i røren.

DSC_0007Ha i smeltet smør mens du mikser på lav hastighet.

DSC_0008Miks til røren er glatt.

DSC_0009Hell røren over i en godt smurt form.

Stek til kaken er gylden og gjennomstekt. La den kjøle seg ned på en rist.

Lag eggekremen mens kaken steker.

DSC_0011Pisk opp eggeplommene i mikserbollen til de blir lysere.

DSC_0010Ha sirup, sukker og sitron i en liten gryte.

DSC_0012Kok dette opp til det bobler og sukkeret er løst opp.

DSC_0013Hell litt og litt sirup over eggeplommene mens du mikser på lav hastighet. Når alt sirupen er blandet inn øker du hastigheten og pisker i 2 minutter.

DSC_0014La det kjøle seg ned før du pisker inn en og en spiseskje med smør sammen med melis og vaniljeekstrakt.

Sett kremen i kjøleskapet. Rør i den innimellom. Når kremen er fast er den klar.

DSC_0022Legg litt krem på kakefatet før du setter kakebunnen på fatet.

DSC_0023Dekk hele kaken med eggekremen.

DSC_0025Dekk hele kaken med hakkede pistasjnøtter. La kaken sette seg litt i kjøleskapet før du serverer den.

TIPS: Du kan også fryse kakebunnen om du ikke skal bruke kaken samme dag som du baker den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s