Godter, Oppskrifter
Comments 2

Cappuccino Makroner

DSC_0037Jeg liker å lage hjemmelagde gaver til jul, og makroner er perfekte små gaver, enten som ekstra pynt på pakken eller som gave selv. Makroner kan fryses både med og uten fyll, og om du oppbevarer dem i en boks e.l. i kjøleskapet holder de seg fint en uke. Makroner er faktisk best dagen etter at du har fylt dem, da har de mer smak, og de er seigere.DSC_0035Disse makronene er laget med cappuccino smak. Selve skallet har et hint av kaffe, og fyllet er moccafrosting med litt kanel i. Dette er voksne makroner som passer perfekt på kakefatet sammen med alt det søte.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 90 C / 170 C Tørketid: 15 minutter Steketid: ca. 7 minutter

Du trenger:
4 eggehviter
1 ts cream of tartar
150 g fint sukker
1 klype salt

180 g mandelmel
165 g melis

1 ts sterk kaffe eller noen dråper kaffe olje (LorAnns)

Fyll:
250 g melis
1/2 ts kanel
60 g smør
ca. 3-4 ss kaffe rørt ut med 1 ss melk

VIKTIG: Sett ovnen på 90 C før du begynner.

DSC_0029Begynn med å piske opp eggehvitene sammen med cream of tartar og salt. Ha så i en og en ss med sukker.

Pisk ti du får en “seig” marengs som topper seg. Den skal “stå”.

DSC_0030Sikt sammen mandelmel og melis.

DSC_0032Sikt så dette en gang til, men sikt det over marengsen denne gang. Skjær det inn med faste grep slik at du slår ut luften.

DSC_0031Når du har blandet inn mandelmel og melis har du i noen dråper kaffe olje og evt. pasta farge. Jeg bruker litt grønn farge fra AmeriColor. Både farge og olje får du hos Kakeboksen.no

DSC_0033Fyll makronmassen i en sprøytepose med en rund tip, enten en 1A eller 2A tip.

DSC_0034Sprøyt ut pletter på størrelse med en 20-kroning på et stekebrett dekket med bakepapir.

Slå platen hardt i kjøkkenbenken to-tre ganger slik at du slår ut evt. luft i makronene. Sett brettet i ovnen.

La nå makronene hurtigtørke på 90 C i 15 minutter. Øk temperaturen til 170 C og stek i ytterligere ca. 7 minutter. Du vil se at makronene får “ben”.

La makronene kjøle seg helt ned på brettet. De vil henge litt fast før de har fått satt seg helt. Sjekk at de ikke henger fast og at de er helt kalde før du tar dem av.

Lag fyllet mens makronene kjøler seg ned.

DSC_0010Ha alle ingrediensene i en mikserbolle og pisk til du får en lett og luftig krem. Spe på med kaffe om du synes den er for stiv, evt melis om den ikke er fast nok. Fyll frostingen i en sprøytepose.

DSC_0036Finn to og to like skall, ha litt fyll på det ene, og legg disse sammen som en liten sandwich.

Makronene er nå klare, og du kan pakke dem i små plastposer, bokser e.l.

Har du spiselig maling kan du også bruke dem som navnelapper på julegavene. Bare mal ønsket til/ fra på dem, ha dem i en liten pose, og fest dem på julegaven 😉

2 Comments

  1. Nisrine says

    Yummy! Hvor finner du cream of tartar?
    I går på julemarkedet, har jeg kjøpt de Marengsrosettene, de smaker såååå godt 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s