Godter, Oppskrifter
Comments 2

Marshmallow Stjerner

DSC_0012I går kom det snø her i Haugesund! Og jeg kom enda mer i julestemning! Julemarked starter allerede neste uke, og en ting vi har hvert år er vår gode og hjemmelagde “hot chocolate” som vi har våre egne marshmallows i. I år vil jeg gjøre noe nytt med marshmallowsene, og har derfor lagd disse fine stjernene.

Denne oppskriften gir nok marshmallows til en stor langpanne og du får massevis av stjerner! Marshmallowsen smaker naturlig av ekte vanilje 😉

Her kommer oppskriften og fremgangsmåte.

Først må du finne frem alt du trenger og gjøre klart en langpanne med bakepapir og melis/ Maizenna.

Dette trenger du:
100 g melis
50 g Maizenna
3,5 ss gelatinpulver
1 dl kaldt vann (gelatinen løses i dette)
1,2 dl vann (has i en gryte)
1,2 dl lys Corn Sirup
1 vaniljestang (frøene)
450 g sukker
3 eggehviter (4 om du bruker små egg)
1 klype Cream of tartar (evt. salt)

Sukkertermometer
Stjerneutstikker

Miks melis og maizenna sammen i en bolle og dryss dette oppå bakepapiret i langpannen. Spray gjerne med bakefett før du drysser. La det ligge et godt lag. Spar resten av blandingen.

DSC_0004Ha så gelatinpulveret i det kalde vannet og la dette stå og løse seg opp.

DSC_0005Ha eggehvitene og cream of tartar i mikserbollen og sett dette på lav hastighet.

DSC_0003Ha vann, corn sirup og sukkeret i en gryte. Begynn å koke dette opp på middels varme. Klips fast sukkertermometer. Sukkersirupen skal koke til den når ca 115 C. Den vil da være blank. Ta den bort fra kokeplaten og la den stå litt. Ha i gelatinen.

DSC_0006Del opp vaniljestangen og ha i frøene.

DSC_0007Hell blandingen i en tynn stråle over i mikserbollen. Pass på at du heller det forsiktig i.

Øk hastigheten på mikseren. Massenb vil først væe grålig før den vokser i volum og blir hvitere.

DSC_0008Når marshmallowsen er så stiv at du kan “skrive Ole” er den pisket nok. Den skal være lett og luftig.

DSC_0009Bre marshmallowsen utover i langpannen med en spatula. Sikt over maizenna og melis. La nå marshmallowsen stå i min. 4 timer.

DSC_0010Spray en stjerneutsikker med matfett og dynk denne i maizenna. Begynn å stikke ut stjerner. De vil være litt klissete rundt kantene. Bare puddre dem med litt melis.

DSC_0014Oppbevar marshmallowsene i en lufttett krukke, en boks e.l. De holder seg i flere uker. Disse fine stjernene er perfekte til å ha i en kopp med “hot chocolate” 🙂

En pose med disse sammen med en boks med Hot Chocolate fra Whittard er den perfekte venninnegave til jul 😉

2 Comments

  1. Catrine says

    Nå er det lenge siden jeg har vært innpå her!!
    Må la meg friste mer av kakene dine ser jeg 🙂

    Du er flink!

    Like

  2. hei hei

    jeg har lenge lurt på og spurte mange kjente bake-bloggere, With no Luck.

    spm: kan jeg bruke noe annet enn gelatinpulver ; finnes det andre alternativer enn animalskfett…veit du hvor jeg kan få tak i gelatinpulver som ikke inneholder animalskfett?

    TUSEN TAKK

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s