Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Syndfull Sjokoladekake

DSC_0027Denne sjokoladekaken er laget helt uten melk, og med brunt sukker for å få den enda mørkere. Mellom lagene er den fylt med både ganache, karamell og peanøtter. Den er som en ekstra mørk Snickers sjokolade, og du vil garantert ta et stykke til…

Oppskriften på selve kaken er fin å bruke om du har melkeallergi, og kan lett tilpasses med produkter uten melk. Det er en mørk og fyldig kake, nesten som et lite stykke konfekt.

Temperatur: 170 C Steketid: ca. 30 minutter Form: 22 cm

Dette trenger du:
2,5 dl varm kaffe
kakao
140 g smør
250 g brunt sukker
50 g hvitt sukker
2 eggeplommer
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
170 g mel
1 ts bakepulver

Ganache:
1 dl kremfløte
300 g mørk sjokolade
3 ss usaltet smør

Karamell:
1,2 dl kremfløte
70 g sukker
2 ss sirup
2 ss smør

Peanøtter

Lag ganachen først slik at denne får tyknet mens du lager kaken og karamellen. Kok opp kremfløte, og rør inn mykt smør og sjokolade. Ha det i en bolle, og sett det kjølig.DSC_0017Begynn med å løse kakaoen opp i den varme kaffeen. Rør til dette er løst opp.

DSC_0018Ha så smør og sukker i mikserbollen og krem dette godt sammen.

DSC_0019Med mikseren på lav hastighet har du først i eggeplommene, og så ett og ett egg etterhvert som det forrige er pisket inn.

DSC_0020Sikt mel og bakepulver inn vekselvis med kakao/kaffeblandingen. Ikke overmiks!

DSC_0021Når røren er nesten helt glatt stopper du. Rør siste rest for hånd og fordel den glatte røren i to former. Du kan også steke denne kaken i en høyere form om du ønsker.

Stek til kaken kjennes svampaktig ut i midten, evt. test med en kakenål. La kaken kjøle seg ned på en rist.

DSC_0022Lag karamell ved å koke opp fløte, sukker, smør og sirup.

DSC_0023Kok til det blir gyldent i fargen og tykner.

DSC_0024Legg først på den ene bunnen, og bre et godt lag med ganache utover.

DSC_0025Dryss på med peanøtter.

DSC_0026Ha karamell over det hele. Legg på bunn nr 2.

DSC_0027Gjør akkurat likt med bunn nr 2. Smør ut ganache, dryss på peanøtter og ha over karamell.

DSC_0028La kaken sette seg litt før du serverer den. NAM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s