Kaker, Oppskrifter
Leave a Comment

Pasjonssuksess

DSC_0014Suksesskake er en av mine favoritter. Den søte nøttebunnen sammen med den delige gule kremen… Nam! Fromasjkaker er også veldig godt, og med inspirasjon fra begge deler har jeg laget en variant med mandellbunn og fylt den med deilig pasjonsfruktmousse uten pisket kremfløte.

Denne kaken kan også tilpasses deg med allergier. Se tips nederst!

Temperatur: 180 C Steketid: 15-20 minutter Form: 22-24 cm springfrom

Du trenger:

Kakebunn:
4 eggehviter
60 g mel
130 g mandelmel
120 g melis
120 g sukker

Pasjonsfruktmousse:
8 pasjonsfrukter
100 g sukker
1 boks creme fraiche
7 eggeplommer
1 blad gelatin (legges i bløt)
3 eggehviter

Begynn med å lage kakebunnen først.

DSC_0014Bland alt det tørre (utenom sukkeret) sammen i en bolle først.

DSC_0015Pisk opp eggehvitene sammen med sukkeret til en stiv marengs.

DSC_0016Sikt over det tørre, og begynn å skjær det inn med faste grep.

DSC_0017Slå ut luften i røren slik at bunnen blir kompakt.

DSC_0018Fyll røren i en springform dekket med bakepapir. Dunk den hardt i benken før du steker den.

DSC_0009Stek til kakebunnen er lett gylden. Sett den kaldt i kjøleskapet eller fryseren.

DSC_0019Mens du steker kakebunnen begynner du på pasjonsfruktmoussen. Ha creme fraiche i en gryte sammen med sukker. Kok dette opp på middels varme.

DSC_0020Ha i eggeplommer og kjøttet fra pasjonsfruktene. Kok alt opp til det begynner å tykne. Rør inn den bløte gelatinen. Det er viktig at du rører kontinuerlig. Sil ut frøene når det tykner, og la det kjøle seg ned.

DSC_0007Pisk opp eggehvitene til de er stive.

DSC_0008“Skjær” inn blandingen med pasjonsfrukt. Se til at alt er sikkelig blandet sammen.

DSC_0010Hell moussen over den kalde kakebunnen som fortsatt står i formen. Sett kaken i kjøleskapet noen timer, evt en times tid i fryseren.

DSC_0011Dekorer med friske jordbær og ta kaken ut av formen.

DSC_0015Server kaken på et fat.

DSC_0018Mmmm! Deilig og frisk kake med søt mandelbunn.

PS: Erstatt hvetemelet med maismel eller potetmel om du ikke tåler vanlig mel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s