Middag, Oppskrifter
Leave a Comment

Pepper Jelly Sandwich

DSC_0017Da jeg leste magasinet Southern Living så jeg at de lagde en saus med “Pepper Jelly”. I hyllen på kjøkkenet mitt har jeg “Hot Yellow Pepper Jelly” fra Jme. Tenkte at denne måtte være super til å marinere kjøtt med å lage en sandwich med massevis av smak. Inspirert av Southern Living satte jeg sammen en sandwich med strimlet svinefilet, søt paprika, cheddar og pepper jelly.

DSC_0009Som tilbehør valgte jeg chilli bønner slik at det ble et ekte amerikansk inspirert måltid. Denne retten passer fint både som middag, og som lunch.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
strimlet svinefilet
litt cajun krydder
pepper jelly (se link)
revet cheddar ost
søt paprika (grill paprika)
evt. cherry tomater
sandwich brød (loff) eller bagels
en boks chilli bønner
DSC_0008Begynn med å strimle svinekjøttet. Fres det raskt i litt olje og krydre med cajun krydder. DSC_0011Ha over 2-3 ts med pepper jelly og la det ligge å trekke noen minutter på svak varme.DSC_0013Varm opp bønnene og brødet. Riv cheddarost, og skjær opp paprika + evt. cherry tomater.

DSC_0014Legg et godt lag med cheddar på den første skiven sammen med litt paprika. Legg over kjøtt og mer cheddar.

DSC_0015Server varmt sammen med chilli bønner.

PS: Om du vil smelte osten enda mer kan du ha sandwichen i ovnen litt før servering. Denne retten kan du like lett lage på kjøkkenet som på grillen, og det er gjort på under 20 minutter!

Hot Yellow Pepper Jelly som jeg brukte er fra Jme, og den får du tak i hos Amundsen Spesial.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s