Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Butterdeig 2

DSC_0015I går lagde jeg en ny runde med butterdeig. Denne gang lagde jeg butterdeig for å lage “Cronuts”. Dette er butterdeig som brukes til croissanter, julestjerner, Napoleonskake osv. Oppskriften er en grunnoppskrift, og fungerte fint til å lage Cronuts med.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
275 g hvetemel
1,25 dl vann
2 ts eddik
200 g margarin

DSC_0008Beynn med å ha melet i bakebollen. Ha i vann og eddik. Smuldre inn 50 g av margarinen.

Elt dette sammen til en deig.

DSC_0011Form deigen som en ball. Pakk den inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 15 minutter. (Evt. fryseren i 5 minutter.)

DSC_0012Ta ballen ut av kjøleskapet og skjær et dypt kryss i den. Brett ut hjørnene slik at du får et kvadrat. Kjevle det lett ut, merk av et kvadrat i midten der hvor hjørnene møtes,  og legg på resten av margarinen i skiver.

DSC_0013Dra margarinen forsiktig utover i kvadratet, og brett over hjørnene som en konvolutt. Klapp deigen lett og snu den med skjøtene ned. Kjevle den lett ut.

DSC_0014Brett deigen først i tre slik som på bildet. Klapp den lett.

DSC_0015Brett den så i tre en gang til og pakk den inn i folie igjen. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.

Kjevle deigen ut til et litt større nytt kvadrat. Brett den først over en gang, så en gang til. La den stå i 15 minutter til.

Kjevle ut på ny, og gjenta brettingen. Nå er deigen klar til bruk.

Om du ikke skal bruke deigen med en gang kan du pakke den inn i folie og legge den i kjøleskapet, eller fryse den ned.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s