Dekor, Oppskrifter
Leave a Comment

Steg for steg: Bryllupskake

bryllup-stegNå har bryllupssesongen startet for fullt igjen! Og i dag har jeg laget to ulike bryllupskaker. Den ene, en stablekake, og den andre på stativ. Jeg får en god del spørsmål om hvordan man stabler kaker, og hvordan man går frem for å lage en tre etasjeskake. Underveis da jeg laget stablekaken i dag knipset jeg derfor bilder. Her kommer et innlegg med steg for steg hvordan man lager en bryllupskake!

Dette trenger du:
3 kaker i ulike størrelser (f.eks. 10″, 15″ og 20″)
plastrør
cake drums (tykke brett) (10″, 15″, 20″ og 25″)
royal icing
spiselig lim
moulds til bånd og pynt
silkebånd

DSC_0009Begynn med å trekke kakene og brettet først. Trekk kaken på en drum og trekk marsipanen helt ned. Fest den første kaken på det største brettet (cake drum). Sett den i midten, eller trekk den helt bak. Bruk spiselig lim til å feste den med.

DSC_0010Skjær plastrørene så lange at du kan sette dem i kaken uten at de stikker opp. De skal være like høye som kaken. Jeg bruker fem rør som jeg plasserer etter hvor neste kake skal stå.

Legg royal icing rundt rørene slik at du kan feste neste kake.

DSC_0011Sett på neste kake. I denne kaken bruker jeg kun tre plastrør i og med at den neste kaken ikke er så tung. Jeg legger et kakebrett i samme størrelse på kaken for å markere hvor den tredje kakem skal plasseres.

DSC_0012Når jeg har satt den tredje kaken på plass trykker jeg kaken lett nedpå hverandre for å sikre at de sitter fast.

DSC_0013Så lager jeg kantbånd med en blondemould fra Karen Davis for å skjule skjøtene mellom kakene.

DSC_0016På båndene fester jeg små roser laget med FI Roses Galore. Jeg fester både bånd og roser med spiselige lim.

DSC_0018Til slutt fester jeg et silkebånd i samme farge rundt det store brettet som kaken er festet på. Jeg går også over kaken med litt pearl spray for å fremheve detaljene i blondene.

DSC_0020Den endelige kaken ser slik ut med kaketopp i porselen. Dette er en utrolig fin og enkel kake som har rene linjer. Kakene er trukket helt bak for å gi selve kaken mer dypde.

Alt det jeg har brukt til denne kaken finner du hos Kakeboksen.no. Her får du tak i cake drums, spiselig lim, plastrør og moulds. Fargen jeg har brukt for å lage rosa detaljer er Sugarflair Pink.

Når man lager stablekake er det viktig at kaken man bruker er stødig. Denne kaken er ekstra mørk sjokoaldekake med rørte bringebær og sjokoladekrem.

Ha en fin helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s