Godter, Oppskrifter
Comments 5

Soft Fudge

soft-fudgeDette er nok de beste karamellene du har smakt! Denne fudgen er lett, og smelter på tunga… Du klarer ikke å la vær og ta en til! Når du skjærer den opp og kjenner den himmelske duften er det lett å la seg friste. Med litt tålmodighet lager du lett en stor porsjon av disse.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
1/2 boks søt kondensert melk
1,2 dl h-melk
130 g usaltet smør
3 ss lys sirup
700 g hvitt sukker
2 ts vaniljepasta (evt ekstrakt)
DSC_0007Ha kondensert melk, h-melk, smør og sirup i gryten først. Rør dette lett sammen.DSC_0009Ha i sukker og en teskje vaniljepasta. Rør også dette inn.

DSC_0012Kok opp alt på svak varme mens du rører. Når alt sukkeret er løst opp oøker du varmen. Rør kontinuerlig.DSC_0013La karamellen koke opp til den er gylden i fargen og når 125 C på sukkertermometeret. Ta gryten av komfyren og rør inn en teskje til med vaniljepasta.DSC_0015Hell karamellen over i mikserbollen, og pisk opp på høy hastighet i noen minutter. DSC_0016Karamellen skal miste deler av glansen, og bli tjukkere.

DSC_0017Fyll karamellen i en dobbel sprøytepose med rund tip. Sett på klemmer øverst og nederst slik at karamellen ikke renner ut. La den ligge i 10 minutter før du begynner å sprøyte ut med den.

DSC_0019Sprøy ut lange pølser på bakepapir. Karamellen stivner raskt, så her gjelder det å ikke bruke for lang tid. La pølsene få ligge i ca 10 minutter.DSC_0024Del pølsene opp i mindre biter med en skarp kniv. Pakk de små fudgebitene inn i folie, eller ha dem i en boks. De holder seg i opp til 14 dager om de oppbevares tørt og kjølig.

PS: Du har garantert spist dem opp før det er gått 14 dager 😉

5 Comments

    • IngridMarie says

      Hei!
      Takk 🙂
      Du kan lage vaniljepasta selv, eller kjøpe på nett.
      Evt. kan du bruke frøene fra en vaniljestang.
      Hilsen Ingrid Marie

      Like

  1. Katrine says

    De såg kjempe go ut! Men kor kan me kjøpa kondensert melk? 🙂

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Takk! De er nydelige!
      Det selges på de fleste dagligvarebutikker, og på “eksotiske butikker”.
      Hilsen Ingrid Marie

      Like

Leave a Reply to Katrine Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s