Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Vannbakkels m/ vaniljefyll

vannbakkVannbakkels er veldig godt, og kan varieres med både fyll, og form. Å lage vannbakkels er egentlig ikke så vanskelig, men det gjelder om å ha tålmodighet. Du kan lage vannbakkels for hånd, og trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin om du ikke skal fylle dem med pisket krem.

Jeg lager mine vannbakkels med vanilje, og fyller også med vaniljefyll.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 175 C Steketid: ca. 20 – 30 min avhengig av størrelse

Vannbakkels:
3 dl vann
100 g smør
1 ts vaniljepasta
125 g hvetemel
3 egg

Fyll:
2 dl kremfløte (piskes)
6 ss vaniljekrem
melisdryss

DSC_0035Mål opp vann og smør først. Ha det i en gryte.

DSC_0036Ha i en teskje med vaniljepasta, evt frøene fra en vaniljestang.

DSC_0037Rør inn melet.

DSC_0038Når deigen slipper gryten kan du hurtig piske inn ett og ett egg.

DSC_0039Det er viktig å piske eggene inn godt slik at røren blir luftig.

DSC_0040Røren skal bli helt glatt. Fyll den ferdige røren i en sprøytepose.

DSC_0041Sprøyt ut små “pølser” på et stekebrett dekket med bakepapir.

Det er viktig å ikke åpne døren under steking. Vannbakkels er svært sensitive på trekk, og faller raskt sammen. Ikke åpne døren før over 2/3 av steketiden er gått.

Vannbakkelsene skal ha en litt sprø overflate.

DSC_0001Mens vannbakkelsene kjøler seg ned pisker du opp fløte. Rør inn 6 ss med vaniljekrem.

Ha fyllet i en sprøytepose. Lag et lite snitt i hver bakkels, og fyll. bildeSikt litt melis over vannbakkelsene. Ha gjerne over litt icing også for å lage “mønster” på vannbakkelsene.

TIPS: Legg ferske jordbær eller bringebær i sammen med kremfyllet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s