Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Små Hvetekjeks

hvete-kjeksPerfekte kjeks til ostefat, som snacks til frokost, eller med i tursekken. Oppskriften gir en god porsjon kjeks, og du kan lage dem så små/ stor som du ønsker. Strø dem med havsalt og rosmarin for variasjon.

Pakk kjeksen i søte små poser, og gled noen du kjenner med dem 🙂

Her kommer oppskriften.

Temperatur: 200 C Steketid: ca 8-10 minutter.

Du trenger:
350 g sammat hvetemel
150 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts natron
200 g smør (mykt)
2 dl kulturmelk

DSC_0004Ha alt det tørre i mikserbollen først. Bland dette lett sammen.

DSC_0005Smuldre i smøret. (Viktig at smøret er mykt.)

DSC_0006Hell melken i mens du mikser på lav hastighet. Miks til alt er en glatt og fin deig.

DSC_0007Kna deigen godt, og la den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.

DSC_0008Kjevle ut deigen til den er tynn og jevn.

DSC_0010Stikk ut kjeks i den formen du ønsker. Du kan også bruke en kopp eller et glass til å stikke ut med. Prikk kjeksene med en gaffel.

Stek kjeksen på et stekebrett dekket med bakepapir.DSC_0013Stek til kjeksen er lett gylden. La den kjøle seg ned på en stekebrettet.

DSC_0014Oppbevar kjeksen tørt på en krukke e.l. Holder seg i flere uker.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s