Brød, boller og annen bakst, Oppskrifter
Leave a Comment

Brytebrød m/ rosmarin

DSC_0020Deilig bryktebrød som du kan lage så stort/ lite som du selv vil. Det er enkelt å dele opp, og du kan fryse ned det du ikke bruker. Brødet er luftig og lett. Jeg lager mitt med rosmarin. Brytebrød er ikke så vanskelig å lage, og passer både til middag, samt som noe ekstra godt til frokost nå i helgen.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: 210 C Steketid: 12-15 minutter

Du trenger:

1 pk tørrgjør
ca. 1 kg fint mel
1 ts bakepulver
2 ts rosmarin
1 ts salt
2 ss sukker
100 g mykt smør
3 dl varm melk
2,5 dl varmt vann

egg til pensling
rosmarin og valmuefrø til strø

DSC_0001Ha mel, gjær, sukker, salt og rosmarin i mikserbollen først. Bland dette lett sammen.DSC_0002Ha i smøret i terninger. Det er viktig at smøret er helt mykt.DSC_0006Bland sammen fingervarm melk og vann. Elt alt godt sammen inn i det tørre.DSC_0008Elt til deigen er helt jevn og fin. Sett den i vannbad i ca 30 minutter.DSC_0013Del deigen opp i flere emner når den har hevet. Trill pølser, og lag boller (ca. 30 stk).DSC_0015Sett bollene så tett sammen på stekebrettet at de hever. Dekk bollene med et håndkle e.l., og la dem etteheve i ca 40 minutter.DSC_0017Pensle over med egg, og dryss på med rosmarin og valmuefrø.

Stek i ca 12-15 minutter. Brytebrødet skal være gyldent på toppen når du tar det ut.DSC_0019La det kjøle seg litt ned før du bryter opp og serverer. Brødet kan varieres med ulike urter og passer godt sammen med tapas og pastaretter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s