Cupcakes, Oppskrifter
Comments 3

Red Velvet Cupcakes m/ Kokoskrem Frosting

redvelvetmkokosI dag har jeg laget en ny oppskrift på Red Velvet Cupcakes. Disse er helt nydelig, og min absolutte favoritt cupcake. Cupcakene har jeg toppet med en deilig kokoskrem frosting. Jeg har pyntet cupcakene med en petal tip, og satt på vårlige cupcake toppers. Oppskriften har jeg laget med olje, noe som gjør disse cupcakene ekstra saftige.

DSC_0017Denne cupcaken smelter på tunga… De er bare så utrolig saftige og gode!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
280 g mel
350 g sukker
2 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
3 egg
3 dl kulturmelk
1,6 dl matolje
2-3 ts rød pastafarge (Sugarflair extra red e.l.)
2 ts vaniljepasta (evt. ekstrakt)
2 ts vineddik

Frosting:
120 g smør
100 g kremost
100 g kokoskrem
ca. 400 g melis

Tip:
nr. 124 eller 125/126

Temperatur: 165 C Steketid: ca. 20 min

DSC_0001Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene i mikserbollen først. Miks dette lett sammen.

DSC_0003Ha i egg, kulturmelk og olje. Kjør mikseren på høy hastighet i ca 2 minutter. Skrap kantene, ha i pastafarge og miks i 2 minutter til.

DSC_0004Rør inn vaniljepasta.

DSC_0005Ha i vineddik til slutt.

DSC_0007Fordel røren i cupcakeformer. Jeg bruker en is-skje for å få lik mengde i hver form. Formene skal være ca 2/3 fulle.

DSC_0008Stek til cupcakene er svampaktige. La de kjøle seg ned på et brett.

DSC_0010Lag frostingen mens cupcakene kjøler. Pisk sammen kokoskrem, kremostfrosting og smør først.

DSC_0012Spe på med melis til du har en lett og luftig krem. Fyll frostingen i pose.

For å lage blomsterblader på cupcakene bruker du tip nr 124 (en petal tip). Hold den tykke enden ned mot midten av cupcaken, og lag en omvendt U. Fortsett blad for blad.

Lag den nederste delen først, og så den øverste. Lag den øverste litt mindre enn den nederste.

DSC_0016Cupcakene ser slik ut når du har laget to sett med blader.

DSC_0019På toppen pynter jeg med en cupcake topper. Disse kan du lett lage selv om du klipper ut to like bilder, og fester dem sammen på en tannpirker.

PS: Cupcakene kan også fryses om du ikke pynter alle 🙂

 

3 Comments

  1. Anette says

    De ser veldig gode ut!

    Ser du bruker en ferdig kokoskrem. Hvordan lages denne eller er det noe du kjøper ferdig?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s