Godter, Oppskrifter
Leave a Comment

Marshmallow Pops

marsh-popsI dag har jeg laget påskegodt til Sophia og søsknene mine! Jeg har laget Marshmallow Pops. Det er marshmallows formet som slikkepinner i påskefarger 🙂 Dette er en gøyal variant av de vanilge marshmallowsene. De er ikke så vanskelige å lage, og du trenger ikke så mange ingredienser.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Du trenger:
1,2 dl vann
450 g sukker
3 ss glukose
3,5 ss gelatinpulver
1 dl kaldt vann
3 eggehviter
1 ts cream of tartar
1 ts vaniljepasta (evt frøene fra en vaniljestang)

formfett
bakepapir
pastafarger
2 x 2A tipper eller mindre runde tipper
cakepops pinner (papprør)

sukkertermometer

100 g melis/ 100 g maizenna (50/50 blanding)

DSC_0003Ha vann, sukker og glukose i en gryte sammen med sukkertermometer. Sett dette på kok.

I mikserbollen har du eggehviter og cream of tartar.

DSC_0002Løs opp gelatinen i 1 dl kaldt vann. Begynn å piske opp eggehvitene på medium hastighet.

DSC_0004Når sukkersirupen når 115 C tar du den av platen, og rører inn gelatin sammen med vaniljepasta.

DSC_0005Hell sukkersirupen forsiktig over i eggehvitene, og øk hastigheten.

DSC_0006Du vil snart se at jo mer du pisker, jo mer øker røren i volum. Den vil også gå fra grå/ beige til hvit.

DSC_0007Mens røren pisker (tar ca 5-7 minutter) finner jeg frem sprøyteposer og pastafarger. Jeg bruker AC Lemon Yellow og Orange.

DSC_0008Når marshmallowsen er blitt tykk og hvit, og den etterlater seg “topper” er den ferdig pisket.

DSC_0009Del røren inn i to, og farg den i to ulike farger.

DSC_0010Fyll i sprøyteposer.

DSC_0011Spray et bakepapir med matfett. Sprøyt ut lange striper med begge farger. Sprøyt disse ut slik at de fester seg sammen. La stripene ligge å hvile i min. 30 minutter.

DSC_0012Del stripene i to på midten, og rull dem sammen slik som på bildet.

DSC_0016Legg rullene over på et nytt bakepapir som du har sprayet med matfett, og drysset med melis/maizenna blandingen. “Pudre” begge sider av rullene. La nå rullene hvile i min. 30 minutter til.

DSC_0014Sett inn en pinne i hver rull. Tre rullen på pinnen med “enden” av rullen ned slik at de ikke ruller seg opp igjen. Du må tre pinnen nesten helt gjennom rullen.

DSC_0018Rullene blir til marshmallow pops, og kan serveres 🙂 Mine er oransje på en side, og gule på den andre 🙂

DSC_0020Bruk en foliepose over hver enkelt pop slik at de holder seg i flere dager. Faller garantert i smak hos både store og små 😉

PS: Cream of tartar, pastafarger, sukkertermometer, glukose og pinner får du tak i hos kakeboksen.no. Husk kode “passion4vintage” for rabatt 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s