Godter, Oppskrifter
Comments 4

Ekstra Vanilje Makroner

makronerSophia har vært hjemme med meg fra barnehagen de siste dagene fodi vi har besøk fra New Zealand. Min far kom tidligere i uken sammen med mine to yngste søsken. Da fikk jeg også påfyll av vaniljepasta. Sophia fikk valget av hva hun ville bake, og hun ville ha lilla kaker. Hun er veldig glad i makroner, og de er akkurat passe nok kake til henne, samt at det ikke blir så mye gris 🙂

Jeg har laget makroner utfra min beste vanilje cupcake oppskrif. Disse dufter herlig av vanilje, og har syrlig kremostfyll.

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Temperatur: Først 90 C, så 150 C. Steketid: Ca. 10 min + 12 – 15 min

Du trenger:
3 eggehviter
1 klype cream of tartar
4 ss sukker
1 ts vaniljepasta eller frøene fra en vaniljestang
200 g melis
100 g mandelmel

pastafarge
en liten porsjon kremostfrosting (fyll)

DSC_0011Pisk marengs av eggehviter, cream of tartar og sukker først.

DSC_0017Rør inn vaniljepastaen i marengsen.

DSC_0020Sikt inn mandelmel og melis. Skjær dette så inn i røren. Ikke overrør!

DSC_0021Bland inn ønsket pastafarge. Fyll makronmassen i en sprøytepose med en stor rund tip.

DSC_0022Sprøyt ut pletter på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet hardt i kjøkkenbenken to – tre ganger for å få ut evt. luftbobler. La makronene stå å sette seg i fem minutter før du setter dem i ovenen.

Ved å ha dem på 90 C først i ca 10 minutter vil de danne en hinne. Du tørker dem før du steker dem. Øk temperaturen til 150 C etter 10 minutter. Se om makronene løsner lett fra bakepapiret når det har gått ca 12 minutter til. Stek dem til de lett løsner.

La de kjøle seg ned på stekebrettet.

DSC_0026Finn to og to som er like store. Legg et lag med kremostfrosting i på den ene, og knepp dem sammen som en sandwich.

DSC_0025Oppbevares kjølig i en boks. De kan også fryses både med og uten fyll 🙂

4 Comments

  1. Therese says

    Lurte på om jeg skulle prøve i dag, og når det da kommer steg for steg oppskrift må jeg nok det;) men; kan jeg bytte creme of tartar med noe? Det har jeg ikke, å ikke har jeg funnet det heller:(

    Like

    • IngridMarie says

      Hei!
      Jeg bruker det for å stabilisere eggehvitene. Men du kan også bruke vinsyre, sitron eller salt.
      Hilsen Ingrid 🙂

      Like

  2. Marta Nilsen says

    Hei. Kan jeg sette mer en et brett i ovnen samtidig. Bruker varmluft.
    Vennlig hilsen Marta

    Like

  3. Therese says

    Tusen takk for svar, første forsøk og ganske fornøyd:) har igjen skjønt at øvelse Gjør mester, men gode ble de;) takk for inspirasjon og oppskrifter:D

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s